Hoe komt een fotograaf de rustige zomervakantieperiode door ?

Tijdens de zomervakantie periode is het voor een gespecialiseerde bruids- & portretfotograaf zoals ik ben altijd een stuk rustiger dan gedurende de rest van het jaar. Er wordt minder getrouwd omdat veel familieleden met vakantie zijn en dus niet bij huwelijken aanwezig kunnen zijn, maar er zijn ook beduidend minder portretshoots omdat men vaak zelf op vakantie is. Die rustige periode wordt na afloop van de schoolvakanties meteen goedgemaakt want dan loopt de agenda over en weet je niet hoe je het e.e.a. in moet plannen :-)! En dat is al jaren hetzelfde dus ik maak mij nooit zo druk als het iets rustiger is, maar wat doe je dan ? Je blijft uiteraard niet stilzitten en maar staren naar je telefoon of je mailbox tot er een aanvraag binnenkomt, maar ik trek er met de camera op uit en maak natuurreportages ! Zo sla ik geen 2 maar 3 vliegen in 1 klap : ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het is gezond én je kunt de foto's van de reportage ook nog verkopen. Wat wil een mens nog meer :-)!?

 

Zo heb ik een paar weken geleden een wandelroute gelopen in het natuurgebied de "Oude Buisse Heide" in Achtmaal (gemeente Zundert). Het is echt een prachtig natuurgebied, met veel natuurschoon en een rijke historie. Ik heb vervolgens een aantal van deze foto's in een serie op mijn Facebookpagina gepubliceerd en in no time ging deze viral waarbij hij uiteindelijk bij meer dan 35000 (!!) mensen op hun Facebooktijdlijn heeft gestaan ! Uiteraard leest niet iedereen al zijn berichten die op de tijdlijn verschijnen maar toch heb ik nog bijna 200 likes op het bericht gehad én tientallen enthousiaste reacties van mensen die niet alleen de foto's prachtig vonden, maar ook het voornemen hadden om deze Koepelroute zelf te gaan lopen :-)!

 

Afgelopen week heb ik hetzelfde gedaan maar dan van een wandelroute in het Brabantse Nieuw-Vossemeer (gemeente Steenbergen).  Ook nu heb ik een selectie van de door mij gemaakte foto's gemaakt en deze, voorzien van informatieve teksten, op mijn Facebookpagina gepubliceerd. Ook nu kreeg ik weer hele leuke reacties, maar de allerleukste was van het VVV Brabantse Wal welke direct geïnteresseerd waren om een aantal foto's te bestellen om deze vervolgens zelf voor promotionele doeleinden te gebruiken ! Helemaal top dus :-)!

 

Tussendoor heb ik nog wel de nodige, veelal spoed, aanvragen voor zakelijke publicaties gehad, waaronder een leuke opdracht van de Roosendaalse kunstenares Marieloes Reek (website : www.marieloesreek.nl) welke een foto nodig had van haar laatste schilderij voor een publicatie in een magazine. Naast het maken van de foto vind ik het sowieso leuk om andere kunstenaars aan het werk te zien en meer over hun werk te horen, dus ook dit was een bijzonder leuke opdracht :-)!

 

Tenslotte heb ik nog een aantal intake gesprekken gevoerd met een aantal bruidsparen waar ik dit jaar, maar ook volgend jaar, de bruidsreportage voor mag verzorgen, én uiteraard heb ik nog wel een aantal portretshoots gemaakt waarbij ik b.v. afgelopen week nog, bij de mensen thuis, een newbornshoot van hun, nog net geen 6 weken oude, prachtige dochtertje heb mogen maken. Vanuit privacy-overwegingen hebben zij liever niet dat deze foto's gepubliceerd worden en aangezien ik de privacy-wensen van mijn klanten altijd respecteer kan ik deze foto's dan ook niet aan jullie laten zien !

 

Nou, dat was in het kort hoe een beroepsfotograaf de, relatief, rustige vakantieperiode doorkomt :-)! Nog een paar weken en dan is het weer business as usual want dan loopt de agenda weer over van de afspraken, de bruidsreportages en portretshoots !

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Bij Fotografie Jeronimo kunt u terecht voor :

Bruidsfotografie, huwelijksfotografie, trouwreportage, bruidsreportage, portretfotografie, kinderfotografie, schoolfotografie, newborn fotografie, zwangerschapsfotografie, studiofotografie, modellenfotografie, dierenfotografie, communiereportage, evenementenfotografie, concertfotografie, artiestenfotografie, boudoir fotografie, (artistiek) naaktfotografie en digitale kunst

 

Zoektermen waar veel op wordt gezocht zijn :

Tip voor de bezoekers van deze website via een mobiel apparaat (b.v. tablet en/of smartphone) :

Het keuzemenu wordt zichtbaar door links bovenaan deze website op de knop met de 3 liggende streepjes te klikken.

Vervolgens klikt u op het woord van uw keuze of op het + teken achter het woord om direct naar de volgende sub-pagina te gaan.

 

Contactgegevens :

Fotografie Jeronimo

Buitenberg 3

4707 SZ  Roosendaal (Noord-Brabant)

Telefoon : 0165-555539

Mobiel : 06-14430690

E-mail : info@fotografiejeronimo.nl

Deel deze website met vrienden