Welkom in de wondere wereld van de schoolfotografie

Vandaag heb ik een hele leuke opdracht gekregen voor het verzorgen van portretfoto's op een kinderdagverblijf in België. Hoewel het officieel nog geen school heet, valt deze tak van fotografie wel onder de noemer schoolfotografie. Als portretfotograaf ben ik uiteraard al wel bekend, en ervaren, met het fotograferen van (kleine) kinderen in de studio, maar schoolfotografie is iets specifieks waar ik mij nog niet eerder mee bezig heb gehouden aangezien de meeste scholen al jarenlang een vaste schoolfotograaf hebben en de kans dus erg klein is om daar tussen te komen. Die kleine kans is nu, via een doorverwijzing van één van mijn eerdere opdrachtgevers (welke mij bij deze opdrachtgever had aanbevolen), vanzelf op mijn pad gekomen en dit is dus voor mij de gelegenheid om mij ook in de schoolfotografie, en met name in de afwikkeling daarvan, te verdiepen.

 

In tegenstelling tot een normale reportage dienen nl. de ouders, individueel, in de gelegenheid gesteld te worden om online naar de foto's van hun eigen kind(eren) te kunnen kijken en van daaruit de foto's te bestellen. In het kader van de privacy is het niet wenselijk om een bulkverzameling van foto's van alle kinderen te maken waarbij alle ouders hun eigen kind zelf op moeten zoeken. Ik heb mij hier nu in verdiept en kan het nu zo voor elkaar krijgen dat ieder kind een eigen online-album krijgt waarbij ik de ouders, via het kinderdagverblijf, een kaartje geef met de weblink en het bijbehorende wachtwoord dat hun toegang geeft tot het online foto-album van hun kind(eren). Op dit kaartje staat tevens al een preview van de foto's die ik van hun kind(eren) heb gemaakt zodat zij alvast een idee krijgen. Vanuit het online album kunnen de ouders, geheel naar eigen keuze en vrijheid, vervolgens de foto's, en fotoproducten, van hun kind(eren) bestellen waarna deze automatisch thuis worden bezorgd.

 

De opdracht waarvoor ik nu ben gevraagd betreffen ongeveer 60 kinderen (in de leeftijd van 0-4 jaar) en de foto-sessies worden verdeeld vanaf a.s. maandag t/m volgende week vrijdag. Dit ook vanwege het feit dat niet ieder kind elke dag aanwezig is.

 

Voorlopig zal ik van deze opdracht nog geen foto's op de website of Facebookpagina publiceren. Ik vind het nl. ook ethisch gezien wenselijk om hiervoor vooraf toestemming van de ouders voor te vragen. Wordt vervolgd dus, maar dat ik er heel veel zin in heb mag duidelijk zijn :-)!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Bij Fotografie Jeronimo kunt u terecht voor :

Bruidsfotografie, huwelijksfotografie, trouwreportage, bruidsreportage, portretfotografie, kinderfotografie, schoolfotografie, newborn fotografie, zwangerschapsfotografie, studiofotografie, modellenfotografie, dierenfotografie, communiereportage, evenementenfotografie, concertfotografie, artiestenfotografie, boudoir fotografie, (artistiek) naaktfotografie en digitale kunst

 

Zoektermen waar veel op wordt gezocht zijn :

Tip voor de bezoekers van deze website via een mobiel apparaat (b.v. tablet en/of smartphone) :

Het keuzemenu wordt zichtbaar door links bovenaan deze website op de knop met de 3 liggende streepjes te klikken.

Vervolgens klikt u op het woord van uw keuze of op het + teken achter het woord om direct naar de volgende sub-pagina te gaan.

 

Contactgegevens :

Fotografie Jeronimo

Buitenberg 3

4707 SZ  Roosendaal (Noord-Brabant)

Telefoon : 0165-555539

Mobiel : 06-14430690

E-mail : info@fotografiejeronimo.nl

Deel deze website met vrienden