Blog


De zingende priester Claude Covemaeker

Tijdens de kerkelijke huwelijksceremonie, op vrijdag 17 maart 2017, in de Sint Josephkerk in Roosendaal werd de mis niet alleen geleid door de gewaardeerde priester Claude Covemaeker, maar maakte hij deze ook zeer persoonlijk door zelf 2 nummers te zingen en te spelen ! Van het laatste nummer heb ik een kort fragment kunnen opnemen want mijn focus lag uiteraard bij het maken van de foto's van zijn optreden !

0 commentaren

Bruidsreportage vrijdag 17 maart 2017 in Roosendaal

Het was al weer even geleden dat ik een blog had geschreven maar dat betekent uiteraard niet dat ik stil heb gezeten .... verre van zelfs :-)! In de eerste maanden van het jaar heb ik mij vooral gericht het ontwikkelen van nieuwe marktconcepten en (online) afzetmarkten voor mijn foto's en digitale kunst. Daarnaast heb ik besloten om mijn digitale kunst, ook bedrijfsmatig, los te koppelen van mijn werk als fotograaf. De naam "Art by Jeronimo", welke ik al gebruikte voor mijn digitale kunst, is inmiddels ook officieel als merknaam gelanceerd en daar hoort ook een nieuwe website (www.artbyjeronimo.nl) en Facebookpagina bij (www.facebook.com/ArtbyJeronimo). Inmiddels ben ik druk bezig met het leggen van nieuwe contacten om de nieuwe plannen die ik heb te realiseren. Als het zover is zijn jullie de eerste die het te horen krijgen dus hou mijn blog in de gaten of like mijn Facebookpagina (van mijn kunst en van mijn fotografie (www.facebook.com/FotografieJeronimo) zodat je het laatste nieuws automatisch op je tijdlijn te zien krijgt :-)!

 

Afgelopen vrijdag is het bruidsseizoen 2017 voor mij ook weer officieel begonnen met de eerste bruidsreportage van dit jaar. Het was weer een supergezellige en geslaagde dag voor het dolgelukkige, en zeer relaxte, bruidspaar en alles is geheel volgens de planning verlopen zoals wij deze, tijdens de meerdere gesprekken die wij voorafgaande aan de trouwdag met elkaar hebben gehad, hadden besproken. Ook de weergoden lieten ons niet in de steek want hoewel het een stuk frisser was dan de dagen ervoor, was het droog en soms zelfs zonnig en dat is voor iedereen toch een stuk prettiger !

 

Inmiddels is het bruidspaar op huwelijksreis en ben ik nu druk bezig om alle foto's na te lopen, te selecteren en, waar nodig, (licht) te bewerken. Al op vrijdagavond, terwijl het bruidspaar hun bruiloftsfeest nog aan het vieren waren, heb ik een kleine selectie gemaakt en deze naar hen verstuurd zodat zij deze direct met de gasten en de familie konden delen. Onderstaande zien jullie dan ook een aantal van deze foto's zodat er al een goed beeld ontstaat van de gezellige sfeer en de route die wij met elkaar hebben afgelegd. Vanuit hun woning zijn we eerst vertrokken naar de Kapelberg om vervolgens, voor het burgerlijk huwelijk, naar Anno 1810 te gaan. Vanuit die locatie zijn we naar de Sint Josephkerk in Roosendaal gereden waar het kerkelijk huwelijk plaatsvond en deze feestelijk werd afgesloten door de Tullepetaonekapel. Tenslotte zijn we naar Zaal/Restaurant/Brasserie "Zeelandia" gegaan waar ik na het aansnijden van de bruidstaart afscheid heb genomen van het bruidspaar, welke vervolgens daar heerlijk hebben gegeten en een fantastische feestavond hebben gehad !

 

Het blijft niet alleen superleuk om de liefde en gezelligheid van bruidsparen te zien op deze voor hen zo belangrijke dag, maar ik ben altijd bijzonder dankbaar voor het vertrouwen die bruidsparen mij geven om deze dag voor hen te mogen vastleggen. Mochten jullie binnenkort ook trouwplannen hebben en nog op zoek zijn naar een ervaren, professionele en betaalbare trouwfotograaf / bruidsfotograaf in de regio Roosendaal (en ver daarbuiten !) neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op of kijk op mijn website (https://www.fotografiejeronimo.nl/diensten/bruidsreportage/).

 

0 commentaren

Grote opruiming OYPO fotowinkel (foto's bestellen)

Om uitsluitend nog foto's aan te bieden welke gebruikt kunnen worden als wanddecoratie én voor de liefhebbers van de dierenfoto's uit de diverse dierentuinen alsmede de diverse stads- & streekreportages welke ik in het verleden heb gemaakt, heb ik besloten om alle foto's van de evenementen (zoals b.v. de Draai v.d. Kaai, de Roosendaalse kermis, de Roosendaalse carnavalsoptocht en het bloemencorso in Zundert) én alle artiestenfoto's (van o.a. Frank Boeijen, VOF de Kunst, Jannes, René Schuurmans, Samantha Steenwijk, Wolter Kroes, Gebroeders Ko, Rein Mercha en vele, vele anderen) per 1 maart a.s. uit de webshop te verwijderen. Al deze foto's zullen vanaf die datum dan ook niet meer te bekijken, bestellen en/of te downloaden zijn !!

 

De maand februari is dan ook de laatste maand dat u, via mijn website (onder "Foto's bestellen"), toegang heeft tot deze fotomappen !

0 commentaren

Wijziging tarieven portretfotografie (in uw voordeel !)

In de afgelopen jaren werkte ik, qua tarifering, met een totaalbedrag per fotoshoot (in mijn studio, bij de klant thuis, op het bedrijf of op een buitenlocatie). Het maakte hierbij geen verschil of dit nu om een portretshoot, familieshoot, zwangerschapsshoot, loveshoot, newbornshoot of dierenshoot ging. In dit totaalbedrag (vanaf € 95,00) waren 10 foto's inbegrepen welke ik binnen 2 weken na de shoot, per e-mail, naar mijn klanten verstuurde.

 

Vaak, of zeg maar gerust altijd, kwam het voor dat ik veel meer, dan die afgesproken 10, foto's maakte en die waren, via het online foto-album (welke iedere klant als extra krijgt) geheel naar eigen vrijheid, en voor eigen rekening, voor een klein bedrag per digitaal fotobestand, door de klant te bestellen/downloaden. Ik moest echter wel zelf een keuze maken welke 10 foto's ik zelf naar de klant zou versturen. Om die keuze nu volledig aan mijn klanten over te laten heb ik besloten om vanaf 2017 een nieuwe tariefstructuur voor al mijn mogelijkheden binnen mijn portretfotografie te introduceren. Zo weet u direct waar u aan toe bent en heeft u de volledige controle én keuzevrijheid over de foto('s) die u graag zou willen hebben ! 

 

Ten opzichte van de voorgaande jaren is deze wijziging voor u, als klant, prijstechnisch gezien ook interessanter want u hoeft uiteraard geen 10 foto's te bestellen/downloaden ......... het mag natuurlijk wel ;-)!

 

De nieuwe tariefopbouw vanaf 2017 :

De basiskosten voor een studio fotoshoot bij mij thuis bedragen € 65,00 en bij u thuis/of op uw bedrijf (in de regio Roosendaal) € 95,00. Dit zijn de kosten voor het laten maken van de foto's (uitgaande van een fotoshoot van max. 1 uur) en de daaropvolgende tijd die ik nodig heb voor het verwerken en (digitaal) bewerken van de foto's. Daarnaast worden de foto's naar een, met een wachtwoord beveiligde, website geüpload en heeft u, via dit online foto-album, zelf de vrijheid om de foto('s) van uw keuze te downloaden en/of af te laten drukken. De kosten hiervoor bedragen minimaal € 3,00 per foto(bestand). Alle genoemde kosten zijn incl. 21 % BTW.

 

De basiskosten voor een buitenshoot, of een shoot op locatie zonder hierbij gebruik te maken van de studio-apparatuur, van max. 1 uur bedragen in de regio Roosendaal € 65,00.

 

Voor locaties buiten de regio Roosendaal (van Wouw tot Bosschenhoofd/Rucphen), hanteer ik een aanvullende reiskostenvergoeding. Tevens is het uiteraard mogelijk om een extra uur, of extra uren, bij te boeken tegen een vast uurtarief.

 

Voorafgaande aan uw opdracht ontvangt u een offerte met een duidelijke overzicht van de, bij uw opdracht passende, kosten.

 

Dit betekent dus ook dat u na de fotoshoot géén digitale fotobestanden meer van mij ontvangt, maar uitsluitend een link naar het persoonlijke online foto-album. Voor klanten zonder internet(verbinding) blijft het uiteraard ook mogelijk om de digitale fotobestanden, tegen een meerprijs, op b.v. een CD te ontvangen !

 

Let wel : bovenstaande geldt uitsluitend voor mijn portretfotografie en dus niet voor mijn andere diensten zoals b.v. mijn bruidsreportages, verjaardags- of jubilea reportages, etc. !

 

0 commentaren

Hoe kunt u, via een mobiel apparaat, de sub-pagina's op deze website zien ?

Deze week kreeg ik een telefonische aanvraag voor het maken van een portretshoot bij iemand thuis. Deze heb ik gisteren mogen verzorgen, maar dit terzijde :-)! Tijdens het telefoongesprek gaf de klant aan dat hij van achter zijn iPad geen foto's uit mijn portfolio kon zien. Het was voor mij de eerste keer dat ik die melding van iemand kreeg, maar was er uiteraard wel blij mee. Zelf check ik zo nu en dan mijn eigen website via mijn telefoon om te kijken of alles nog goed draait en leesbaar is.

 

Na het telefoontje ben ik meteen gaan kijken of het voor mij wel mogelijk was en zag, tot mijn opluchting, dat alles gewoon werkte en alle pagina's te zien waren. Toen ik gisteren bij de bewuste klant was pakte hij zijn iPad er bij om te laten zien wat hij bedoelde. Ik gaf hem aan dat hij op de 3 liggende streepjes kon klikken (het menu) en vervolgens een andere keuze kon maken. Hij begreep dit direct maar gaf wel aan dat het nergens beschreven stond en daar kon ik hem alleen maar gelijk in geven, vandaar dat ik dit nu ook direct in deze blog uit ga leggen en ook een aantal pagina's tekstueel zal gaan wijzigen. Zo zie je maar dat wat voor de één vanzelfsprekend is dit voor een ander niet hoeft te zijn. Dat was dus weer een leerpuntje voor mij :-)!

 

Dan volgt nu de uitleg. Deze is uitsluitend bedoeld voor de bezoekers die mijn website vanaf een mobiel apparaat (b.v. tablet of smartphone) willen bekijken want bezoekers die de website via een browser bekijken zien de keuzes van de submenu's direct in beeld.

 

Als u links bovenaan mijn website kijkt ziet u 3 liggende streepjes. Dit is, voor mobiele websites, het teken voor het menu.

 

Als u hier op klikt verschijnen alle titels van de sub-pagina's van de website in beeld.

Als u op de menuknop (de 3 liggende streepjes links bovenaan de website) heeft geklikt ziet u dit scherm verschijnen. Het is een overzicht van alle sub-pagina's van deze website.

 

Achter de hoofdkeuze staat, al dan niet, een + teken. Dit betekent dat er, onder de betreffende rubriek, nog meer sub-pagina's staan.

 

Als u nu alleen op het woord "Portfolio" klikt ziet u enkel de hoofdtekst van mijn portfolio maar verschijnen er geen foto's in beeld. Deze staan nl. apart onder diverse sub-pagina's en deze zijn bereikbaar door op het + teken achter het woord "Portfolio" en vervolgens op het + teken achter "Portretfotografie" te klikken (om dit maar even als voorbeeld te geven). Om de foto's, in dit voorbeeld, te zien klikt u vervolgens op b.v. "Portfolio : Kleur".

0 commentaren

Een gelukkig, gezond & fotogeniek 2017 !

Allereerst wil ik al mijn (vaste) opdrachtgevers en bezoekers van de website een heel gelukkig, gezond & fotogeniek 2017 toewensen ! Laten we er gezamenlijk weer een prachtig en succesvol jaar van maken :-)!

 

De laatste weken van het afgelopen jaar waren voor mij superdruk waarbij het niet echt opschoot dat ik, tussen alle feestelijke eindejaarshoots door (voor Sinterklaas en Kerstmis hebben heel veel mensen zich laten vereeuwigen als cadeau voor hun geliefden), te maken heb gekregen met twee computercrashes. Sinds het begin van het vorig jaar had ik gelukkig, naast mijn vaste computer waar ik al 9 jaar mee werkte (voor o.a. de boekhouding, internet, Microsoft Office en de website), een apart systeem gekocht waar ik al mijn fotowerk voor gebruik (bewerkingssoftware etc.). De originele fotobestanden worden zorgvuldig op een aantal externe schijven, en in de Cloud, bewaard dus die zijn sowieso veilig ;-)! Nou wilde het geval dat de oude computer van de ene op de andere dag niet meer opstartte en ondanks het feit dat ik zelf ook wel behoorlijk handig met computers ben heb ik toch maar de hulp van een expert ingeroepen en gezamenlijk moeten constateren dat het moederbord gesneuveld was aangezien deze vanwege de leeftijd van de computer niet meer te vervangen/repareren was zat er niets anders op dan een backup van de harde schijven te maken en vervolgens alles op mijn "nieuwe" computer (degene die ik dus standalone voor het fotowerk gebruik) te installeren. Mijn fotowerk kon dus gewoon door gaan en iedereen heeft zijn/haar foto's dan ook op tijd voor de feestdagen ontvangen :-)! Het bracht alleen wel heel veel extra tijd met zich mee, waar ik in deze drukke periode niet echt op zat te wachten.

 

Ik had net alles goed en wel draaiend gekregen op mijn nieuwe computer toen deze, 2 dagen voor het oudjaar, ook besloot om ineens niet meer goed op te starten. Blijkbaar was er iets niet goed gegaan met de installatie van de laatste (automatische) Windows Update en dat zorgde ervoor dat ik geen toegang meer had tot o.a. internet en Microsoft Office. Gelukkig heb ik ook altijd nog een laptop achter de hand dus via de laptop heb ik gewoon kunnen mailen etc. Maar goed, om een lang verhaal kort te houden, ik heb de nieuwe computer volledig moeten resetten en ben de eerste dagen van het jaar druk bezig geweest om alle benodigde softwarepakketten opnieuw te installeren en de data terug te zetten. Dat is nu allemaal gedaan dus hopelijk laat de eerstvolgende storing voorlopig, en hopelijk nooit meer, op zicht wachten !

 

Een nieuw jaar zorgt vaak ook voor nieuwe inzichten, plannen en ideeën. Zo ook bij mij :-)! En ondernemend als ik al mijn hele leven ben, heb ik ook nu voor mijzelf een aantal prioriteiten voor het nieuwe jaar bepaald waarbij ik direct gekeken heb naar de consequenties en hoe ik deze kan bereiken. Wat mij hierbij duidelijk is geworden is dat ik extra tijd nodig heb om die plannen en ideeën uit te werken en uit te voeren en daarom heb ik besloten om mijn social media activiteiten te gaan beperken waarbij ik de moeilijke beslissing heb gemaakt om volledig te stoppen met Instagram. Het posten van foto's kost niet zoveel tijd maar wel het onderhouden van de contacten, het beantwoorden van de vele positieve reacties, het terugvolgen en liken van de foto's van andere volgers en het beantwoorden van vragen via de DM (en op een app voor (amateur)fotografen wordt er behoorlijk wat afgevraagd kan ik jullie vertellen !)). Om niet in de verleiding te komen toch weer "even" op Instagram te gaan kijken heb ik, nadat ik mijn afscheid op 2 januari jl. kenbaar heb gemaakt en van iedereen op IG afscheid heb genomen, mijn Instagram app van mijn smartphone verwijderd ! Daarnaast heb ik ook de Facebook app van mijn smartphone verwijderd welke ik toch al niet zo vaak gebruikte, maar welke er toch een aantal maal per dag voor zorgde dat je "afgeleid" werd door, met name, privé-berichtjes. Mijn privé account op FB gebruik ik niet zoveel en mijn zakelijke FB-pagina voor de fotografie beheer ik altijd al vanaf mijn computer dus ook zakelijk gezien kon die app er ook gemakkelijk af.

 

Zodoende kan ik mij vanaf nu ook volledig op mijn werk focussen en staat niets mij meer in de weg om er weer een succesvol nieuw jaar van te maken :-)! Ik heb er dan ook weer super gemotiveerd en kijk uit naar de eerste opdrachten van het jaar ! Dus wilt u een portretshoot laten maken (van uzelf, het gezin, de kinderen of de huisdieren) of gaan jullie dit jaar trouwen en zijn nog op zoek naar een professionele bruidsfotograaf of wilt u een bedrijfsreportage laten maken, om zomaar een aantal voorbeelden te noemen van mijn mogelijkheden, dan hoor ik graag van u zodat we gezamenlijk naar die diverse mogelijkheden kunnen kijken !

 

Ik wens iedereen een fantastisch 2017 toe en zie jullie graag, ook dit jaar weer, een keertje voor mijn camera :-)!

 

0 commentaren

Digitale kunstwerken toegevoegd aan portfolio "Artiestenfotografie"

Naast mijn normale fotografie ben ik digitaal kunstenaar. Gespecialiseerd in portretfotografie heb ik uiteraard ook de mogelijkheid om dit te combineren met het maken van digitale kunstwerken. Deze week heb ik een aantal artiestenfoto's, welke ik eerder heb gemaakt, digitaal bewerkt en deze zijn nu toegevoegd aan het portfolio "Artiestenfotografie" !

 

Ben je ook artiest (of je nu zingt, danst en of iets anders op het toneel doet, dat maakt in principe niet uit) of speel je in een band en wil je ook een mooie fotoserie of een artistiek portret, neem dan nu vrijblijvend contact met mij op of kijk eerst even naar mijn portfolio !

 

Digitaal kunstwerk van de Nederlandstalige zanger Henk Bernard ! Henk heeft mij inmiddels ook een berichtje gestuurd dat hij het, ik citeer, "heel mooi" vindt !
Digitaal kunstwerk van de Nederlandstalige zanger Henk Bernard ! Henk heeft mij inmiddels ook een berichtje gestuurd dat hij het, ik citeer, "heel mooi" vindt !
0 commentaren

Portfolio uitgebreid met Instagram

Al enige jaren plaats ik, inmiddels bijna dagelijks, foto's op Instagram. Zojuist heb ik mijn Instagram-account aan mijn website gekoppeld en deze ondergebracht binnen mijn portfolio.  Via deze pagina kunt u naar al mijn privé- & zakelijke foto's kijken die ik tot nu toe op Instagram heb geplaatst. Uiteraard hoop ik dat ik ook u binnenkort tot één van mijn vaste volgers mag begroeten ! Ruim 2400 anderen gingen u inmiddels voor :-)!

0 commentaren

Opening nieuwe webshop : Bomenlanen in de herfst !

In de herfst ben ik heel veel in de natuur, en met name in de bossen, te vinden om daar volop van het natuurschoon te genieten. In de loop van de tijd heb ik een hele collectie met foto's  gemaakt van de schitterend gekleurde bomenlanen. Daarnaast heb ik nog een aantal fotobewerkingen gedaan zodat foto's een andere uitstraling hebben gekregen.

 

Hoewel ik ook veel close-up foto's maak van dingen die specifiek met de herfst te maken hebben, heb ik voor mijn nieuwe webshop gekozen het online foto-album te beperken tot uitsluitend foto's van bomenlanen. Deze foto's zijn niet alleen te bekijken, maar tevens direct te bestellen (b.v. als fotoprint, of afgedrukt op canvas, plexiglas, hout, aluminium, dibond, etc.) en/of te downloaden !

 

Om naar de betreffende webshop te gaan klikt u HIER !

 

Ik wens u veel kijk- & shopplezier toe :-)!

 

0 commentaren

Fotoshoot voor de social media van een startend onderneemster

Een paar weken geleden heb ik, bij Landgoed Visdonk en de brasserie "De Lodge" in Roosendaal, een gezellige en ontspannen fotoshoot gemaakt van, met en voor een startend onderneemster. Zij had deze foto's nodig voor haar, gedeeltelijk nog te maken, website en zakelijke Facebookpagina. Zij had gevraagd of ik nog even met de publicatie van een paar foto's van deze shoot wilde wachten tot het moment dat haar facebookpagina officieel in de lucht ging, hetgeen afgelopen vrijdag het geval was. We hebben ook afgesproken dat ik maar een heel beperkt aantal foto's zou laten zien aangezien zij de door mij aan haar aangeleverde foto's de komende maanden zelf periodiek voor haar marketing (met name via social media) wil gaan gebruiken. Onderstaande treft u dus maar een beperkt aantal foto's van deze shoot aan.

 

Heeft u ook een bedrijf, of gaat u binnenkort met een bedrijf starten, en wilt u foto's t.b.v. uw website, facebookpagina, twitter, LinkedIn, brochure, flyer of ander (social) mediakanaal, neem dan nu vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

 

0 commentaren

Bij Fotografie Jeronimo kunt u terecht voor :

Bruidsfotografie, huwelijksfotografie, trouwreportage, portretfotografie, kinderfotografie, schoolfotografie, newborn fotografie, zwangerschapsfotografie, studiofotografie, modellenfotografie, dierenfotografie, communiereportage, evenementenfotografie, concertfotografie, artiestenfotografie, digitale kunst

 

Tip voor de bezoekers van deze website via een mobiel apparaat (b.v. tablet en/of smartphone) :

Het keuzemenu wordt zichtbaar door links bovenaan deze website op de knop met de 3 liggende streepjes te klikken.

Vervolgens klikt u op het woord van uw keuze of op het + teken achter het woord om direct naar de volgende sub-pagina te gaan.

 

Contactgegevens :

Fotografie Jeronimo

Buitenberg 3

4707 SZ  Roosendaal (Noord-Brabant)

Telefoon : 0165-555539

Mobiel : 06-14430690

E-mail : info@fotografiejeronimo.nl

Deel deze website met vrienden