Blog


Schoolfotografie en nieuwe privacyverklaring ivm AVG

Naast een aantal portretshoots, reportages en een bruidsreportage heeft de maand mei nagenoeg geheel in het teken gestaan van een schoolfotografie opdracht welke ik bij een basisschool in Roosendaal heb mogen verzorgen. De school had een schema opgesteld waardoor ik in slechts 1,5 schooldag van de 13 groepen met in totaal bijna 340 kinderen de portretfoto's en de groepsfoto moest maken hetgeen in de praktijk neer kwam op nog geen 20-30 seconden (!) per kind en een paar minuten voor de groepsfoto. Kortom, naast het feit dat het beide dagen zonovergoten en 28 graden was, was het flink aanpoten én zweten geblazen ! Daarnaast zijn ook alle broertjes & zusjes (en alle overige mogelijke varianten) ook nog op de foto gegaan zodat ik binnen 3 weken na de shoot (en een volle week eerder dan met de school was afgesproken) uiteindelijk bijna 350 inlogkaarten voor de ouders heb afgegeven welke goed waren voor ruim 3600, door mij gemaakte en (deels) bewerkte, foto's. Nu we een week verder zijn en blijkt dat de animo voor het afnemen van schoolfoto's minimaal is, hetgeen helaas ook een landelijke trend aan het worden is (mogelijk meden vanwege het feit dat de ouders met hun mobieltjes ook zelf veel foto's van hun kinderen maken), waardoor de ruim 90 uur die ik met volle overgave in dit project heb gestoken helaas niet rendabel genoeg blijken te zijn, heb ik het moeilijke besluit genomen dat dit mijn allerlaatste schoolfotografie opdracht voor een (basis)school was, mede ook omdat de dalende landelijke trend in de toekomst vermoedelijk nog wel aan zal houden, en dat ik mij in de toekomst alleen focus op schoolfotografie opdrachten bij kinderdagverblijven aangezien daar meestal wel meer tijd beschikbaar is om een mooie professionele portretserie van iedere baby en kindje te maken. 

 

Verder kan het bijna niemand ontgaan zijn dat vanaf 25 mei jl. de nieuwe AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht is, waardoor bedrijven o.a. moeten vermelden wat zij met klantinformatie doen en hoe, en waar, deze wordt opgeslagen. Voor fotograferen betekent dit o.a. dat je in de privacyverklaring, welke onderaan deze website te vinden is, moet vermelden op welke gegevensdragers de foto's worden bewaard en hoe lang deze worden bewaard. Uiteraard heb ook ik deze privacyverklaring aangepast en voldoe daarmee zodoende aan de nieuwe AVG. 

Baasje gezocht voor een witte herderpup

Omdat de kinderboerderij bijna op een steenworp afstand van mijn huis ligt ben ik daar geregeld te vinden. Naast alle kippen, geiten, varkens, ezels, paarden, kalkoenen en al het overige pluimvee hebben de eigenaren zelf 2 witte herders, een reu en een teefje. En die kunnen het blijkbaar heel erg goed met elkaar vinden want ze zijn 5 weken geleden de trotse ouders geworden van een prachtige, superschattige en donzige achtling :-)! De eigenaren hebben besloten om hier zelf 1 pup van te houden, maar voor de overige 7 wordt een nieuw huisje gezocht. Het zijn echt dotjes van honden van dus de animo was direct al groot toen dit bekend werd. Inmiddels zijn er al 5 puppies besproken, maar voor 2 van hen wordt dus nog een nieuw baasje gezocht ! 

 

En mede om die reden hebben ze mij gevraagd om een aantal foto's van het nestje te maken, waar ik er hier 1 van zal plaatsen. Dus mocht je serieuze interesse hebben in het kopen van een witte herderpup, neem dan contact op met Joyce van kinderboerderij Minnebeek in Roosendaal !

 

Mocht je echter ook een mooi uniek portret van jouw hond(en), of andere huisdieren, willen laten maken, neem dan nu contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Fotografie, Jeronimo, Roosendaal, Brabant, dierenfotografie, hondenfotografie, witte herder, pup, puppy
Fotografie, Jeronimo, Roosendaal, Brabant, dierenfotografie, hondenfotografie, witte herder, pup, puppy
0 Berichten

Nieuw watermerk

Om het ongevraagd en illegaal gebruik van mijn foto's zoveel mogelijk te voorkomen, plaats ik op iedere foto die ik op social media en andere websites post een watermerk. Ik was al een tijdje van plan om deze te wijzigen naar een handgeschreven watermerk aangezien ik dat persoonlijk altijd erg stijlvol vind. Zo gezegd, zo gedaan (hoewel het toch nog wel een tijdje duurt om een watermerk te ontwerpen en in alle systemen te integreren) dus vanaf vandaag heb ik een watermerk die helemaal naar mijn zin is :-)! 

 

In de onderstaande foto zien jullie het eerste resultaat !

 

Landgoed Visdonk in Roosendaal (Brabant) op een mooie herfstdag
Landgoed Visdonk in Roosendaal (Brabant) op een mooie herfstdag
0 Berichten

Mooie afsluiting van 2017 en een heerlijk begin van 2018

Allereerst wil ik iedereen een, in alle opzichten, fantastisch 2018 toewensen !! Hoewel 10 januari hetzelfde zou moeten zijn, of aanvoelen, als b.v. 15 oktober, voelt dat toch altijd anders aan omdat een nieuw jaar altijd nieuwe verwachting schept en heel veel mensen na de jaarwisseling weer veel nieuwe plannen hebben en hernieuwde energie in zichzelf hebben gevonden. Dat geldt niet alleen als privépersoon maar ik zie het ook bij veel collega ondernemers terug. De laatste maand van het jaar staat vaak in het teken van "afsluiten" en januari is de maand van "opnieuw opstarten". Ik herken dat wel in bepaalde mate maar heb juist in december een enorme piek aan portretshoots omdat er nog heel veel mensen, vaak in hun beste feestelijke outfit, "nog even" op de foto willen om dit vervolgens als cadeau (voor Sinterklaas of voor onder de kerstboom) met vrienden en familie te delen. December was voor mij dan ook zeker geen maand van "afsluiten" maar een maand van behoorlijk door buffelen om alles op tijd af te krijgen, hetgeen ook nu weer is gelukt :-)!

 

Tussendoor zat ook nog het bijzonder leuke nieuws dat ik de jaarwinnaar ben geworden van een fotowedstrijd welke was uitgeschreven door de gemeente Steenbergen en de gemeente Bergen op Zoom (in samenwerking met de VVV Brabantse Wal). In november was mijn winnende foto uitgeroepen tot maandwinnaar, en in december waren alle maandwinnaars uitgenodigd in de Gevangenpoort in Bergen op Zoom waar, onder het genot van een hapje en een drankje, de jaarwinnaar van 2017 bekend werd gemaakt. Ik had als enige een zwart-wit foto gemaakt (van de Mozesbrug bij Fort de Roovere in Halsteren) en samen met de compositie en het bijzonder beeld was dat voor de vakjury genoeg om mij uit te roepen tot jaarwinnaar van 2017 ! Na de bekendmaking kreeg ik dan ook een mooi prijzenpakket uit handen van jury-voorzitter Cees van Kempen (een hele beroemde natuurfilmer- & fotograaf (o.a. bekend van het TV-programma "Vroege Vogels")). Daarnaast was er ook pers aanwezig en heb ik interviews mogen geven aan o.a. de regionale bode (van Steenbergen, Bergen op Zoom en Roosendaal) en het lokale TV-station Zuidwest-TV. Kortom, ik was niet alleen superblij maar ook zeer vereerd om deze wedstrijd te mogen winnen !

 

Mijn winnende foto van de Mozesbrug bij Fort de Roovere in Halsteren
Mijn winnende foto van de Mozesbrug bij Fort de Roovere in Halsteren

Ook 2018 is weer super begonnen want hoewel het nieuwe jaar pas net begonnen is, is mijn eerste werk uit één van mijn webshops (bij Werk aan de Muur) ook alweer verkocht ! Afgelopen jaar zijn de online verkopen al gigantisch gestegen, maar als deze trend zich voort blijft zetten kan het, ook op dat gebied, zomaar eens een heel mooi jaar worden :-)! Naast alle reguliere opdrachten (bruidsreportages, portretshoots, natuurreportages, bedrijfsreportages, schoolfotografie, etc.) zal ik mij dan ook nog meer gaan focussen op de diverse webshops (waarbij mijn werk wereldwijd wordt verkocht en bij particulieren en bedrijven aan de muur hangt). Terugkomend op het begin van deze blog kan ik dus zeggen dat dát mijn nieuwe doel is voor 2018 ! Gewoon lekker doorgaan met waar ik al mee bezig was, maar nog een extra tandje erbij als het gaat om de online verkoop van mijn werk ! Ik ben en blijf een ondernemer, en echte ondernemers zitten nooit stil ...... gewoon omdat ze niet stil kunnen, en willen, zitten :-)!

 

Het wordt een prachtig jaar en ik heb er zin in :-)! Hopelijk zien we elkaar dan ook snel ! Maak er een geweldig nieuw jaar van :-)!

 

0 Berichten

Leuke samenwerking met een visagiste en een model

Tussen alle leuke en gezellige opdrachten van de afgelopen week zat ook een bijzonder verzoek van een visagiste in opleiding die voor haar portfolio, waarmee zijn aan het eind van deze maand hoopt te slagen (en zo haar opleiding hoopt af te ronden), nog een aantal foto's nodig had. Eén van de opdrachten binnen haar opleiding is nl. dat zij ook in totaal met 8 verschillende fotografen foto's van, door haar opgemaakte, modellen moet laten maken. Een leuk traject waar ik uiteraard ook graag mijn steentje aan bij wilde dragen dus vandaar ook dat we op korte termijn een afspraak hadden gepland waarbij zij, samen met een door haar gekozen model, naar mijn studio in Roosendaal is gekomen.

 

We hadden vooraf al meerdere keren overleg gehad over het hoe en wat zodat niemand voor verrassingen kwam te staan. De visagiste, Priscilla, had het model, Anne, al bij Anne thuis opgemaakt dus we konden direct na binnenkomst met de shoot beginnen. Anne is van nature al prachtig maar met de visagie van Priscilla werd die natuurlijke schoonheid alleen nog maar versterkt ! Direct na het zien van de eerste foto's waren zowel Priscilla als Anne bijzonder enthousiast en vertelde Priscilla al direct dat zij mijn foto's voorin haar portfoliomap zou doen omdat die, volgens haar en ik citeer, "toch echt de beste waren" ! En dat was voor mij dan ook weer leuk om te horen natuurlijk :-)!

 

Kortom, we hebben een uurtje in mijn fotostudio geshoot en vervolgens ben ik de foto's gaan selecteren en bewerken, waarbij ik in het achterhoofd heb gehouden wat voor soort foto's het beste bij het doel, nl. de portfolio van een visagiste, zouden horen. Maar uiteraard heb ik ook nog een aantal foto's voor mijn eigen portfolio, en de portfolio van Anne, gemaakt zodat ik ook nog wat meer met het licht, en in de nabewerking, heb kunnen doen.

 

Al met al was dit een hele leuke, en gezellige, samenwerking en ik hoop uiteraard dat Priscilla zich binnenkort een gediplomeerd visagiste (MUA) kan/mag noemen ! We hebben nu al afgesproken dat we elkaar in de toekomst ongetwijfeld nog vaker zullen zien, dus vanaf nu is er ook de mogelijkheid om een visagiste bij mijn portretshoots te boeken !

 

0 Berichten

Diverse reportages op mijn Facebook-pagina

Naast alle portretshoots, bedrijfs- & bruidsreportages heb ik de afgelopen maand ook weer een aantal natuurreportages gemaakt. De complete fotoverslagen plaats ik niet op mijn website maar worden altijd op mijn Facebook-pagina geplaatst. Om op de hoogte te blijven van, een gedeelte van, mijn recente activiteiten én om meer foto's te zien nodig ik u van harte uit om mijn Facebook-pagina te liken zodat u niets meer hoeft te missen :-)!

 

Alleen al de afgelopen week heb ik 2 complete reportages op mijn Facebook-pagina geplaatst. Zo heb ik een wandelroute in De Heen (West-Brabant) gelopen van de Gemeente Steenbergen / VVV Brabantse Wal. Afgelopen zondag ben ik in alle vroegte op de pont naar het natuureiland Tiengemeten gestapt en heb ook daar een fotoverslag van gemaakt. Tiengemeten is een prachtig en gevarieerd natuurlandschap welke beheerd wordt door Natuurmonumenten ! Tenslotte ben ik de afgelopen maand ook een aantal keer in Vlissingen geweest en ook deze foto's zijn terug te bekijken op mijn Facebook-pagina ! Kortom, redenen genoeg om daar eens te gaan kijken :-)!

 

Mijn Facebook-pagina is te bereiken via : www.facebook.com/FotografieJeronimo

 

0 Berichten

Van klant naar model

Een tijdje geleden werd ik gebeld door een jonge vrouw met de vraag hoeveel een fotoshoot van een uurtje in mijn studio kost. Een alledaagse vraag, dus tot zover niets nieuws onder de zon. Omdat de kosten altijd reuze meevallen hadden we de shoot voor maandagochtend 4 september jl. om 10.15 uur gepland staan. Direct bij binnenkomst wist ik al meteen dat dit een leuke shoot zou worden, en dat werd al helemaal bevestigd toen zij vertelde dat ze vaker shoots had gedaan en dit "gewoon leuk vond". Dat kan natuurlijk ook want een shoot hoeft niet altijd een bepaalde reden, of doel, te hebben, het is ook gewoon erg leuk om te doen :-)!

 

Direct nadat ik de camera en het licht had ingesteld liet zij, zonder dat ik nog maar 1 aanwijzing had hoeven geven, op een hele natuurlijke wijze poses en gezichtsuitdrukkingen zien zodat ook ik hier meteen enthousiast van werd. Ze kwam echt dwars door mijn lens binnen en dat is voor mij altijd het teken dat het goed zit en we samen een hele mooie serie konden maken. En dat is het zeker ook geworden ! We waren zo lekker aan het shooten dat ik helemaal niet meer naar de klok heb gekeken, en aangezien ik mij altijd aan de vooraf afgesproken prijs houd, heb ik het 2e uur voor mijn rekening genomen. Uiteindelijk hebben we niet alleen in de studio, maar ook buiten in mijn tuin nog een aantal foto's gemaakt zodat zij nog meer keuze had in de foto's die zij uiteindelijk zou kunnen bestellen.

 

Omdat we direct een hele goede klik met elkaar hadden, én het erg prettig was om met haar samen te werken, heb ik haar aan het einde van de shoot direct gevraagd of zij in de toekomst meer modellenwerk voor, en met mij, zou willen doen en dat wilde zij maar al te graag dus we hebben meteen een volgend idee besproken die we dit najaar/winter ten uitvoer zullen brengen.

 

En zo kan het gebeuren dat je als klant de studio bij mij binnenloopt, om er vervolgens 2 uur later als model weer naar buiten te lopen :-)!

 

Onderstaande zien jullie een paar foto's van deze shoot, maar er zijn er meer terug te bekijken via de portfolio !

 

Hoe komt een fotograaf de rustige zomervakantieperiode door ?

Tijdens de zomervakantie periode is het voor een gespecialiseerde bruids- & portretfotograaf zoals ik ben altijd een stuk rustiger dan gedurende de rest van het jaar. Er wordt minder getrouwd omdat veel familieleden met vakantie zijn en dus niet bij huwelijken aanwezig kunnen zijn, maar er zijn ook beduidend minder portretshoots omdat men vaak zelf op vakantie is. Die rustige periode wordt na afloop van de schoolvakanties meteen goedgemaakt want dan loopt de agenda over en weet je niet hoe je het e.e.a. in moet plannen :-)! En dat is al jaren hetzelfde dus ik maak mij nooit zo druk als het iets rustiger is, maar wat doe je dan ? Je blijft uiteraard niet stilzitten en maar staren naar je telefoon of je mailbox tot er een aanvraag binnenkomt, maar ik trek er met de camera op uit en maak natuurreportages ! Zo sla ik geen 2 maar 3 vliegen in 1 klap : ik vind het heerlijk om in de natuur te zijn, het is gezond én je kunt de foto's van de reportage ook nog verkopen. Wat wil een mens nog meer :-)!?

 

Zo heb ik een paar weken geleden een wandelroute gelopen in het natuurgebied de "Oude Buisse Heide" in Achtmaal (gemeente Zundert). Het is echt een prachtig natuurgebied, met veel natuurschoon en een rijke historie. Ik heb vervolgens een aantal van deze foto's in een serie op mijn Facebookpagina gepubliceerd en in no time ging deze viral waarbij hij uiteindelijk bij meer dan 35000 (!!) mensen op hun Facebooktijdlijn heeft gestaan ! Uiteraard leest niet iedereen al zijn berichten die op de tijdlijn verschijnen maar toch heb ik nog bijna 200 likes op het bericht gehad én tientallen enthousiaste reacties van mensen die niet alleen de foto's prachtig vonden, maar ook het voornemen hadden om deze Koepelroute zelf te gaan lopen :-)!

 

Afgelopen week heb ik hetzelfde gedaan maar dan van een wandelroute in het Brabantse Nieuw-Vossemeer (gemeente Steenbergen).  Ook nu heb ik een selectie van de door mij gemaakte foto's gemaakt en deze, voorzien van informatieve teksten, op mijn Facebookpagina gepubliceerd. Ook nu kreeg ik weer hele leuke reacties, maar de allerleukste was van het VVV Brabantse Wal welke direct geïnteresseerd waren om een aantal foto's te bestellen om deze vervolgens zelf voor promotionele doeleinden te gebruiken ! Helemaal top dus :-)!

 

Tussendoor heb ik nog wel de nodige, veelal spoed, aanvragen voor zakelijke publicaties gehad, waaronder een leuke opdracht van de Roosendaalse kunstenares Marieloes Reek (website : www.marieloesreek.nl) welke een foto nodig had van haar laatste schilderij voor een publicatie in een magazine. Naast het maken van de foto vind ik het sowieso leuk om andere kunstenaars aan het werk te zien en meer over hun werk te horen, dus ook dit was een bijzonder leuke opdracht :-)!

 

Tenslotte heb ik nog een aantal intake gesprekken gevoerd met een aantal bruidsparen waar ik dit jaar, maar ook volgend jaar, de bruidsreportage voor mag verzorgen, én uiteraard heb ik nog wel een aantal portretshoots gemaakt waarbij ik b.v. afgelopen week nog, bij de mensen thuis, een newbornshoot van hun, nog net geen 6 weken oude, prachtige dochtertje heb mogen maken. Vanuit privacy-overwegingen hebben zij liever niet dat deze foto's gepubliceerd worden en aangezien ik de privacy-wensen van mijn klanten altijd respecteer kan ik deze foto's dan ook niet aan jullie laten zien !

 

Nou, dat was in het kort hoe een beroepsfotograaf de, relatief, rustige vakantieperiode doorkomt :-)! Nog een paar weken en dan is het weer business as usual want dan loopt de agenda weer over van de afspraken, de bruidsreportages en portretshoots !

 

0 Berichten

Foto's aan portfolio "Boudoir fotografie" toegevoegd !

Onlangs heb ik, samen met een prachtige aanstaande bruid, een hele leuke en relaxte bruids boudoir shoot, bij het schilderachtige Slot Moermond in Renesse (Zeeland), mogen maken. Zij wilde haar a.s. echtgenoot op hun bruiloft, welke zij afgelopen vrijdag op dezelfde locatie hebben gevierd, verrassen met een mooi album van deze shoot, waarbij zij uitsluitend gehuld was in bruidslingerie.

 

Zoals ik dat bij al mijn fotoshoots en reportages doe, heb ik haar, zeker in dit geval, ook om toestemming gevraagd voor publicatie op o.a. mijn website en social media, welke zij mij ook heeft gegeven. We hebben echter wel afgesproken dat, aangezien het om een verrassing voor haar a.s. echtgenoot ging, ik met de publicatie zou wachten totdat zij ook daadwerkelijk getrouwd waren omdat ik ook niet het risico wilde lopen dat de foto's toch evt. al eerder bij haar man terecht zouden komen. Maar nu zij als man en vrouw door het leven gaan kunnen en mogen de foto's gepubliceerd worden zodat ik niet alleen een nieuwe rubriek onder diensten heb toegevoegd, maar tevens een groot aantal foto's aan mijn portfolio "Boudoir fotografie" heb toegevoegd !

 

Ik wil de bruid graag nogmaals heel hartelijk bedanken voor de verstrekte toestemming, maar haar zeker ook een groot compliment geven voor de ontspannen en relaxte manier waarop zij tijdens de shoot met de situatie is omgegaan. Mede gesteund door haar, tevens bij de shoot aanwezige, moeder, de perfecte voorbereiding én door de medewerking van het prachtige Slot Moermond in Renesse, kunnen wij gezamenlijk echt trots zijn op het eindresultaat !

 

Tenslotte wil ik het kersverse bruidspaar nogmaals van harte feliciteren en ik wens jullie voor de toekomst heel veel geluk, liefde en voorspoed toe !

 

0 Berichten

Foto's portfolio schoolfotografie toegevoegd

Begin vorige maand heb ik op 2 locaties van kinderopvang "Ikke" in Essen (België) foto's van de baby's en peuters (in de leeftijd van 0-4 jaar) mogen fotograferen. In totaal hebben er 115 kinderen voor mijn lens gezeten, gestaan en gelegen en het was weer superleuk om dit te mogen doen :-)! Inmiddels hebben de ouders nu 4 weken de tijd gehad om hun bestellingen te plaatsen en de meeste heb ik nu dan ook wel binnen. De persoonlijke fotomappen, want per kind hebben de ouders een inlogcode ontvangen zodat zij uitsluitend de foto's van hun eigen kind(eren) kunnen zien, blijven echter onbeperkt open staan dus er kan ook in de toekomst nog, door de ouders, naar gekeken en uit besteld worden !

 

Nadat ik de bestellingen had ontvangen heb ik een aantal ouders om toestemming voor publicatie van de foto's gevraagd en op een enkele uitzondering na hebben zij hier allemaal bijzonder positief op gereageerd. Ook voor de ouders die geen toestemming hebben gegeven i.v.m. de privacy van hun kind heb ik begrip en uiteraard respecteer ik hun keuze hier in dan ook zodat deze foto's niet gepubliceerd zullen worden.

 

Van degene die wel toestemming hebben gegeven heb ik vervolgens een selectie gemaakt en deze aan mijn portfolio "Schoolfotografie" op mijn website toegevoegd. Verder wordt deze selectie ook op mijn Facebookpagina geplaatst, geheel in overeenstemming met de betreffende ouders.

 

Bij Fotografie Jeronimo kunt u terecht voor :

Bruidsfotografie, huwelijksfotografie, trouwreportage, portretfotografie, kinderfotografie, schoolfotografie, newborn fotografie, zwangerschapsfotografie, studiofotografie, modellenfotografie, dierenfotografie, communiereportage, evenementenfotografie, concertfotografie, artiestenfotografie, digitale kunst

 

Tip voor de bezoekers van deze website via een mobiel apparaat (b.v. tablet en/of smartphone) :

Het keuzemenu wordt zichtbaar door links bovenaan deze website op de knop met de 3 liggende streepjes te klikken.

Vervolgens klikt u op het woord van uw keuze of op het + teken achter het woord om direct naar de volgende sub-pagina te gaan.

 

Contactgegevens :

Fotografie Jeronimo

Buitenberg 3

4707 SZ  Roosendaal (Noord-Brabant)

Telefoon : 0165-555539

Mobiel : 06-14430690

E-mail : info@fotografiejeronimo.nl

Deel deze website met vrienden