Blog


Foto's aan portfolio "Boudoir fotografie" toegevoegd !

Onlangs heb ik, samen met een prachtige aanstaande bruid, een hele leuke en relaxte bruids boudoir shoot, bij het schilderachtige Slot Moermond in Renesse (Zeeland), mogen maken. Zij wilde haar a.s. echtgenoot op hun bruiloft, welke zij afgelopen vrijdag op dezelfde locatie hebben gevierd, verrassen met een mooi album van deze shoot, waarbij zij uitsluitend gehuld was in bruidslingerie.

 

Zoals ik dat bij al mijn fotoshoots en reportages doe, heb ik haar, zeker in dit geval, ook om toestemming gevraagd voor publicatie op o.a. mijn website en social media, welke zij mij ook heeft gegeven. We hebben echter wel afgesproken dat, aangezien het om een verrassing voor haar a.s. echtgenoot ging, ik met de publicatie zou wachten totdat zij ook daadwerkelijk getrouwd waren omdat ik ook niet het risico wilde lopen dat de foto's toch evt. al eerder bij haar man terecht zouden komen. Maar nu zij als man en vrouw door het leven gaan kunnen en mogen de foto's gepubliceerd worden zodat ik niet alleen een nieuwe rubriek onder diensten heb toegevoegd, maar tevens een groot aantal foto's aan mijn portfolio "Boudoir fotografie" heb toegevoegd !

 

Ik wil de bruid graag nogmaals heel hartelijk bedanken voor de verstrekte toestemming, maar haar zeker ook een groot compliment geven voor de ontspannen en relaxte manier waarop zij tijdens de shoot met de situatie is omgegaan. Mede gesteund door haar, tevens bij de shoot aanwezige, moeder, de perfecte voorbereiding én door de medewerking van het prachtige Slot Moermond in Renesse, kunnen wij gezamenlijk echt trots zijn op het eindresultaat !

 

Tenslotte wil ik het kersverse bruidspaar nogmaals van harte feliciteren en ik wens jullie voor de toekomst heel veel geluk, liefde en voorspoed toe !

 

0 commentaren

Foto's portfolio schoolfotografie toegevoegd

Begin vorige maand heb ik op 2 locaties van kinderopvang "Ikke" in Essen (België) foto's van de baby's en peuters (in de leeftijd van 0-4 jaar) mogen fotograferen. In totaal hebben er 115 kinderen voor mijn lens gezeten, gestaan en gelegen en het was weer superleuk om dit te mogen doen :-)! Inmiddels hebben de ouders nu 4 weken de tijd gehad om hun bestellingen te plaatsen en de meeste heb ik nu dan ook wel binnen. De persoonlijke fotomappen, want per kind hebben de ouders een inlogcode ontvangen zodat zij uitsluitend de foto's van hun eigen kind(eren) kunnen zien, blijven echter onbeperkt open staan dus er kan ook in de toekomst nog, door de ouders, naar gekeken en uit besteld worden !

 

Nadat ik de bestellingen had ontvangen heb ik een aantal ouders om toestemming voor publicatie van de foto's gevraagd en op een enkele uitzondering na hebben zij hier allemaal bijzonder positief op gereageerd. Ook voor de ouders die geen toestemming hebben gegeven i.v.m. de privacy van hun kind heb ik begrip en uiteraard respecteer ik hun keuze hier in dan ook zodat deze foto's niet gepubliceerd zullen worden.

 

Van degene die wel toestemming hebben gegeven heb ik vervolgens een selectie gemaakt en deze aan mijn portfolio "Schoolfotografie" op mijn website toegevoegd. Verder wordt deze selectie ook op mijn Facebookpagina geplaatst, geheel in overeenstemming met de betreffende ouders.

 

Voortgang schoolfotografie & boudoirshoot

Het is alweer een maandje geleden sinds ik mijn laatste blog heb geschreven. Uiteraard heb ik ook de afgelopen maand niet bepaald stil gezeten, maar ik wil jullie toch nog even mee terugnemen naar de onlangs door mij gemaakte schoolfoto's bij Kinderopvang "Ikke" in Essen (België) en de, tussendoor tevens gemaakte, bruids boudoirshoot in Renesse (Zeeland).

 

Nadat ik, gedurende 2 weken, 115 baby's en peuters (in de leeftijd van 0-4 jaar) bij Kinderopvang "Ikke" in het Belgische Essen (net over de grens bij Roosendaal) had gefotografeerd, ben ik alle foto's eerst gaan selecteren, vervolgens de foto's gaan bewerken en tenslotte per kind naar een beveiligde website bij de drukkerij gaan uploaden. Aangezien het voor de ouders niet alleen handig, maar ook vanuit de privacy voor de kinderen noodzakelijk, is dat zij uitsluitend de foto's van hun kind(eren) kunnen zien heb ik persoonlijke inlogkaarten gemaakt zodat de ouders thuis rustig en online naar de foto's kunnen kijken en deze direct kunnen bestellen en/of downloaden. Afgelopen dinsdag 2 mei heb ik alle inlogkaarten bij het kinderdagverblijf afgegeven en zijn deze vorige week aan alle ouders meegegeven zodat ik inmiddels niet alleen veel bestellingen maar ook heel veel leuke en mooie complimenten van hen heb mogen ontvangen ! Het is een hele klus maar zo ontzettend leuk om te mogen doen :-)! Al was het alleen maar om met die kleintjes bezig te zijn ze eerst zoveel mogelijk op hun gemak te stellen en ze vervolgens zo goed mogelijk op de foto te zetten. Wat dat aangaat zijn kinderen in deze leeftijd haast niet te regisseren en bepalen zij, hoe klein ze ook zijn, mede het eindresultaat ! Ook dit jaar is dat bij deze kinderopvang weer helemaal goed gegaan en dit is ook zeker mede te danken aan de perfecte samenwerking met de leiding en de medewerksters van kinderopvang "Ikke" !

 

Aangezien ik het uiteraard ook leuk vind om een aantal foto's van deze opdracht op mijn website, Facebookpagina en Twitter, te laten zien vraag ik aan een aantal ouders, die een bestelling hebben geplaatst, of zij schriftelijke toestemming geven tot publicatie. Pas nadat ik deze van een aantal ouders heb ontvangen zal ik hier een aantal foto's laten zien. Wordt vervolgd dus :-)!

 

Dan neem ik jullie graag ook nog even kort mee terug naar de bruids boudoirshoot die ik onlangs in Slot Moermond in Renesse (Zeeland) heb gedaan. De aanstaande bruid wilde graag een boudoirshoot in haar bruidslingerie maken om deze foto's vervolgens in een album op hun trouwdag aan haar echtgenoot te geven. Een ontzettend leuk en origineel huwelijkscadeau dus ! Het was een perfecte dag en het eindresultaat is echt geweldig geworden, mede te danken aan de bijzonder relaxte en prachtige bruid, maar zeker ook aan de fantastische locatie ! Ik heb in het verleden meerdere boudoirshoots gedaan maar aangezien deze foto's toch wel vaak privé worden gehouden had ik tot nu toe nog geen toestemming ontvangen deze ook op mijn website te mogen publiceren. Daar komt binnenkort verandering in want de bruid heeft mij deze toestemming inmiddels wel gegeven, alleen hebben wij afgesproken dat ik de foto's pas na hun bruiloft zal gaan publiceren om zodoende haar verrassing voor de aanstaande bruidegom niet om zeep te helpen. Ook dit wordt dus binnenkort vervolgd :-)!

0 commentaren

Een hele drukke en bijzonder leuke week !

De afgelopen week was het superdruk, maar zo ontzettend leuk :-)! Afgelopen maandag t/m donderdag ben ik alle ochtenden bij kinderopvang Ikke in Essen (België) geweest om daar alle 84 kindjes en baby's, in de leeftijd van 0-4 jaar, te fotograferen. Na de bijzonder succesvolle samenwerking vorig jaar is de opdracht nu verder uitgebreid en mag ik de komende week ook op een andere locatie nog 2 ochtenden de baby's en kindjes, in de leeftijd van 0-2, fotograferen. Vervolgens krijgen alle ouders een individuele code zodat zij uitsluitend de foto's van hun kind(eren) te zien krijgen en deze direct online kunnen bestellen en/of downloaden. Uitsluitend de ouders die een bestelling plaatsen zal ik tenslotte om toestemming vragen of ik de foto's op o.a. mijn website en Facebookpagina mag publiceren. Voorlopig duurt het dus nog minimaal 2 weken voordat de eerste foto's van deze opdracht hier te zien zullen zijn.

 

Afgelopen donderdagavond heb ik de bruidsreportage bij het bruidspaar afgegeven welke ik een aantal weken geleden in Roosendaal heb gemaakt. Onder het genot van een heerlijke kopje koffie en een overheerlijke appelflap hebben we de prachtige & supergeslaagde trouwdag nog eens rustig met elkaar doorgenomen en heb ik het bruidspaar vervolgens alle rust gegund om hun foto's samen te bekijken. We hadden vanaf het eerste moment, tijdens het intake-gesprek, al een superklik met elkaar en dat is ook al die tijd zo gebleven. Ik vind het altijd een grote eer als een bruidspaar mij het vertrouwen gunt om hun mooiste dag van hun leven vast te mogen leggen, en als er een klik is dan komt dat vaak ook nog eens extra in de reportage naar voren. Zij waren dan ook, van het begin af aan, superenthousiast en relaxed en mede daardoor is de reportage ook bijzonder mooi geworden en waren zij ontzettend blij en tevreden met het eindresultaat. Inmiddels hebben zij dan ook een prachtige recensie op mijn Facebookpagina achtergelaten (zie onderstaande afbeelding).

 

Zowel op vrijdag als zaterdag ben ik vervolgens naar Zeeland gereden om daar op vrijdag een portretshoot en op zaterdag een boudoirshoot te maken. De bruids boudoir shoot was bij het prachtige Slot Moermond in Renesse, de locatie waar het betreffende bruidspaar binnenkort ook zal gaan trouwen. De aanstaande bruid wilde heel graag, als verrassing voor haar toekomstig echtgenoot, een boudoir shoot laten maken van haar in haar bruidslingerie. Mede door de bijzonder relaxte sfeer, de prachtige bruid en de toplocatie heb ik een geweldig mooie serie kunnen maken. Inmiddels ben ik al druk bezig met de bewerking van de foto's en het wordt er alleen nog maar mooier op :-)! Gezien de aard van de shoot zullen de foto's alleen worden gepubliceerd na de schriftelijke toestemming van de bruid. We hebben met elkaar afgesproken dat zij dit besluit uiteraard pas hoeft te nemen nadat zij het eindresultaat heeft gezien. Ik hoop er uiteraard wel op dat ik de foto's kan en mag laten zien want ik ben bijzonder trots op deze stijl- & sfeervolle serie ! Wordt hopelijk vervolgd dus ........ :-)!

 

Aangezien ik zoveel foto's heb gemaakt de afgelopen week ben ik beide Paasdagen druk aan het werk om deze verder te verwerken en bewerken. Het is mijn streven om over 2 weken met alles klaar te zijn dus iedere minuut die ik nu thuis ben besteed ik aan de foto's. Vervolgens staan ook in mei weer de nodige mooie en leuke opdrachten te wachten. Het werk houdt nooit op ....... en ik zou het ook niet anders willen :-)!

 

0 commentaren

De zingende priester Claude Covemaeker

Tijdens de kerkelijke huwelijksceremonie, op vrijdag 17 maart 2017, in de Sint Josephkerk in Roosendaal werd de mis niet alleen geleid door de gewaardeerde priester Claude Covemaeker, maar maakte hij deze ook zeer persoonlijk door zelf 2 nummers te zingen en te spelen ! Van het laatste nummer heb ik een kort fragment kunnen opnemen want mijn focus lag uiteraard bij het maken van de foto's van zijn optreden !

0 commentaren

Bruidsreportage vrijdag 17 maart 2017 in Roosendaal

Het was al weer even geleden dat ik een blog had geschreven maar dat betekent uiteraard niet dat ik stil heb gezeten .... verre van zelfs :-)! In de eerste maanden van het jaar heb ik mij vooral gericht het ontwikkelen van nieuwe marktconcepten en (online) afzetmarkten voor mijn foto's en digitale kunst. Daarnaast heb ik besloten om mijn digitale kunst, ook bedrijfsmatig, los te koppelen van mijn werk als fotograaf. De naam "Art by Jeronimo", welke ik al gebruikte voor mijn digitale kunst, is inmiddels ook officieel als merknaam gelanceerd en daar hoort ook een nieuwe website (www.artbyjeronimo.nl) en Facebookpagina bij (www.facebook.com/ArtbyJeronimo). Inmiddels ben ik druk bezig met het leggen van nieuwe contacten om de nieuwe plannen die ik heb te realiseren. Als het zover is zijn jullie de eerste die het te horen krijgen dus hou mijn blog in de gaten of like mijn Facebookpagina (van mijn kunst en van mijn fotografie (www.facebook.com/FotografieJeronimo) zodat je het laatste nieuws automatisch op je tijdlijn te zien krijgt :-)!

 

Afgelopen vrijdag is het bruidsseizoen 2017 voor mij ook weer officieel begonnen met de eerste bruidsreportage van dit jaar. Het was weer een supergezellige en geslaagde dag voor het dolgelukkige, en zeer relaxte, bruidspaar en alles is geheel volgens de planning verlopen zoals wij deze, tijdens de meerdere gesprekken die wij voorafgaande aan de trouwdag met elkaar hebben gehad, hadden besproken. Ook de weergoden lieten ons niet in de steek want hoewel het een stuk frisser was dan de dagen ervoor, was het droog en soms zelfs zonnig en dat is voor iedereen toch een stuk prettiger !

 

Inmiddels is het bruidspaar op huwelijksreis en ben ik nu druk bezig om alle foto's na te lopen, te selecteren en, waar nodig, (licht) te bewerken. Al op vrijdagavond, terwijl het bruidspaar hun bruiloftsfeest nog aan het vieren waren, heb ik een kleine selectie gemaakt en deze naar hen verstuurd zodat zij deze direct met de gasten en de familie konden delen. Onderstaande zien jullie dan ook een aantal van deze foto's zodat er al een goed beeld ontstaat van de gezellige sfeer en de route die wij met elkaar hebben afgelegd. Vanuit hun woning zijn we eerst vertrokken naar de Kapelberg om vervolgens, voor het burgerlijk huwelijk, naar Anno 1810 te gaan. Vanuit die locatie zijn we naar de Sint Josephkerk in Roosendaal gereden waar het kerkelijk huwelijk plaatsvond en deze feestelijk werd afgesloten door de Tullepetaonekapel. Tenslotte zijn we naar Zaal/Restaurant/Brasserie "Zeelandia" gegaan waar ik na het aansnijden van de bruidstaart afscheid heb genomen van het bruidspaar, welke vervolgens daar heerlijk hebben gegeten en een fantastische feestavond hebben gehad !

 

Het blijft niet alleen superleuk om de liefde en gezelligheid van bruidsparen te zien op deze voor hen zo belangrijke dag, maar ik ben altijd bijzonder dankbaar voor het vertrouwen die bruidsparen mij geven om deze dag voor hen te mogen vastleggen. Mochten jullie binnenkort ook trouwplannen hebben en nog op zoek zijn naar een ervaren, professionele en betaalbare trouwfotograaf / bruidsfotograaf in de regio Roosendaal (en ver daarbuiten !) neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op of kijk op mijn website (https://www.fotografiejeronimo.nl/diensten/bruidsreportage/).

 

0 commentaren

Grote opruiming OYPO fotowinkel (foto's bestellen)

Om uitsluitend nog foto's aan te bieden welke gebruikt kunnen worden als wanddecoratie én voor de liefhebbers van de dierenfoto's uit de diverse dierentuinen alsmede de diverse stads- & streekreportages welke ik in het verleden heb gemaakt, heb ik besloten om alle foto's van de evenementen (zoals b.v. de Draai v.d. Kaai, de Roosendaalse kermis, de Roosendaalse carnavalsoptocht en het bloemencorso in Zundert) én alle artiestenfoto's (van o.a. Frank Boeijen, VOF de Kunst, Jannes, René Schuurmans, Samantha Steenwijk, Wolter Kroes, Gebroeders Ko, Rein Mercha en vele, vele anderen) per 1 maart a.s. uit de webshop te verwijderen. Al deze foto's zullen vanaf die datum dan ook niet meer te bekijken, bestellen en/of te downloaden zijn !!

 

De maand februari is dan ook de laatste maand dat u, via mijn website (onder "Foto's bestellen"), toegang heeft tot deze fotomappen !

0 commentaren

Wijziging tarieven portretfotografie (in uw voordeel !)

In de afgelopen jaren werkte ik, qua tarifering, met een totaalbedrag per fotoshoot (in mijn studio, bij de klant thuis, op het bedrijf of op een buitenlocatie). Het maakte hierbij geen verschil of dit nu om een portretshoot, familieshoot, zwangerschapsshoot, loveshoot, newbornshoot of dierenshoot ging. In dit totaalbedrag (vanaf € 95,00) waren 10 foto's inbegrepen welke ik binnen 2 weken na de shoot, per e-mail, naar mijn klanten verstuurde.

 

Vaak, of zeg maar gerust altijd, kwam het voor dat ik veel meer, dan die afgesproken 10, foto's maakte en die waren, via het online foto-album (welke iedere klant als extra krijgt) geheel naar eigen vrijheid, en voor eigen rekening, voor een klein bedrag per digitaal fotobestand, door de klant te bestellen/downloaden. Ik moest echter wel zelf een keuze maken welke 10 foto's ik zelf naar de klant zou versturen. Om die keuze nu volledig aan mijn klanten over te laten heb ik besloten om vanaf 2017 een nieuwe tariefstructuur voor al mijn mogelijkheden binnen mijn portretfotografie te introduceren. Zo weet u direct waar u aan toe bent en heeft u de volledige controle én keuzevrijheid over de foto('s) die u graag zou willen hebben ! 

 

Ten opzichte van de voorgaande jaren is deze wijziging voor u, als klant, prijstechnisch gezien ook interessanter want u hoeft uiteraard geen 10 foto's te bestellen/downloaden ......... het mag natuurlijk wel ;-)!

 

De nieuwe tariefopbouw vanaf 2017 :

De basiskosten voor een studio fotoshoot bij mij thuis bedragen € 65,00 en bij u thuis/of op uw bedrijf (in de regio Roosendaal) € 95,00. Dit zijn de kosten voor het laten maken van de foto's (uitgaande van een fotoshoot van max. 1 uur) en de daaropvolgende tijd die ik nodig heb voor het verwerken en (digitaal) bewerken van de foto's. Daarnaast worden de foto's naar een, met een wachtwoord beveiligde, website geüpload en heeft u, via dit online foto-album, zelf de vrijheid om de foto('s) van uw keuze te downloaden en/of af te laten drukken. De kosten hiervoor bedragen minimaal € 5,00 per foto(bestand). Alle genoemde kosten zijn incl. 21 % BTW.

 

De basiskosten voor een buitenshoot, of een shoot op locatie zonder hierbij gebruik te maken van de studio-apparatuur, van max. 1 uur bedragen in de regio Roosendaal € 65,00.

 

Voor locaties buiten de regio Roosendaal (van Wouw tot Bosschenhoofd/Rucphen), hanteer ik een aanvullende reiskostenvergoeding. Tevens is het uiteraard mogelijk om een extra uur, of extra uren, bij te boeken tegen een vast uurtarief.

 

Voorafgaande aan uw opdracht ontvangt u een offerte met een duidelijke overzicht van de, bij uw opdracht passende, kosten.

 

Dit betekent dus ook dat u na de fotoshoot géén digitale fotobestanden meer van mij ontvangt, maar uitsluitend een link naar het persoonlijke online foto-album. Voor klanten zonder internet(verbinding) blijft het uiteraard ook mogelijk om de digitale fotobestanden, tegen een meerprijs, op b.v. een CD te ontvangen !

 

Let wel : bovenstaande geldt uitsluitend voor mijn portretfotografie en dus niet voor mijn andere diensten zoals b.v. mijn bruidsreportages, verjaardags- of jubilea reportages, etc. !

 

0 commentaren

Hoe kunt u, via een mobiel apparaat, de sub-pagina's op deze website zien ?

Deze week kreeg ik een telefonische aanvraag voor het maken van een portretshoot bij iemand thuis. Deze heb ik gisteren mogen verzorgen, maar dit terzijde :-)! Tijdens het telefoongesprek gaf de klant aan dat hij van achter zijn iPad geen foto's uit mijn portfolio kon zien. Het was voor mij de eerste keer dat ik die melding van iemand kreeg, maar was er uiteraard wel blij mee. Zelf check ik zo nu en dan mijn eigen website via mijn telefoon om te kijken of alles nog goed draait en leesbaar is.

 

Na het telefoontje ben ik meteen gaan kijken of het voor mij wel mogelijk was en zag, tot mijn opluchting, dat alles gewoon werkte en alle pagina's te zien waren. Toen ik gisteren bij de bewuste klant was pakte hij zijn iPad er bij om te laten zien wat hij bedoelde. Ik gaf hem aan dat hij op de 3 liggende streepjes kon klikken (het menu) en vervolgens een andere keuze kon maken. Hij begreep dit direct maar gaf wel aan dat het nergens beschreven stond en daar kon ik hem alleen maar gelijk in geven, vandaar dat ik dit nu ook direct in deze blog uit ga leggen en ook een aantal pagina's tekstueel zal gaan wijzigen. Zo zie je maar dat wat voor de één vanzelfsprekend is dit voor een ander niet hoeft te zijn. Dat was dus weer een leerpuntje voor mij :-)!

 

Dan volgt nu de uitleg. Deze is uitsluitend bedoeld voor de bezoekers die mijn website vanaf een mobiel apparaat (b.v. tablet of smartphone) willen bekijken want bezoekers die de website via een browser bekijken zien de keuzes van de submenu's direct in beeld.

 

Als u links bovenaan mijn website kijkt ziet u 3 liggende streepjes. Dit is, voor mobiele websites, het teken voor het menu.

 

Als u hier op klikt verschijnen alle titels van de sub-pagina's van de website in beeld.

Als u op de menuknop (de 3 liggende streepjes links bovenaan de website) heeft geklikt ziet u dit scherm verschijnen. Het is een overzicht van alle sub-pagina's van deze website.

 

Achter de hoofdkeuze staat, al dan niet, een + teken. Dit betekent dat er, onder de betreffende rubriek, nog meer sub-pagina's staan.

 

Als u nu alleen op het woord "Portfolio" klikt ziet u enkel de hoofdtekst van mijn portfolio maar verschijnen er geen foto's in beeld. Deze staan nl. apart onder diverse sub-pagina's en deze zijn bereikbaar door op het + teken achter het woord "Portfolio" en vervolgens op het + teken achter "Portretfotografie" te klikken (om dit maar even als voorbeeld te geven). Om de foto's, in dit voorbeeld, te zien klikt u vervolgens op b.v. "Portfolio : Kleur".

0 commentaren

Een gelukkig, gezond & fotogeniek 2017 !

Allereerst wil ik al mijn (vaste) opdrachtgevers en bezoekers van de website een heel gelukkig, gezond & fotogeniek 2017 toewensen ! Laten we er gezamenlijk weer een prachtig en succesvol jaar van maken :-)!

 

De laatste weken van het afgelopen jaar waren voor mij superdruk waarbij het niet echt opschoot dat ik, tussen alle feestelijke eindejaarshoots door (voor Sinterklaas en Kerstmis hebben heel veel mensen zich laten vereeuwigen als cadeau voor hun geliefden), te maken heb gekregen met twee computercrashes. Sinds het begin van het vorig jaar had ik gelukkig, naast mijn vaste computer waar ik al 9 jaar mee werkte (voor o.a. de boekhouding, internet, Microsoft Office en de website), een apart systeem gekocht waar ik al mijn fotowerk voor gebruik (bewerkingssoftware etc.). De originele fotobestanden worden zorgvuldig op een aantal externe schijven, en in de Cloud, bewaard dus die zijn sowieso veilig ;-)! Nou wilde het geval dat de oude computer van de ene op de andere dag niet meer opstartte en ondanks het feit dat ik zelf ook wel behoorlijk handig met computers ben heb ik toch maar de hulp van een expert ingeroepen en gezamenlijk moeten constateren dat het moederbord gesneuveld was aangezien deze vanwege de leeftijd van de computer niet meer te vervangen/repareren was zat er niets anders op dan een backup van de harde schijven te maken en vervolgens alles op mijn "nieuwe" computer (degene die ik dus standalone voor het fotowerk gebruik) te installeren. Mijn fotowerk kon dus gewoon door gaan en iedereen heeft zijn/haar foto's dan ook op tijd voor de feestdagen ontvangen :-)! Het bracht alleen wel heel veel extra tijd met zich mee, waar ik in deze drukke periode niet echt op zat te wachten.

 

Ik had net alles goed en wel draaiend gekregen op mijn nieuwe computer toen deze, 2 dagen voor het oudjaar, ook besloot om ineens niet meer goed op te starten. Blijkbaar was er iets niet goed gegaan met de installatie van de laatste (automatische) Windows Update en dat zorgde ervoor dat ik geen toegang meer had tot o.a. internet en Microsoft Office. Gelukkig heb ik ook altijd nog een laptop achter de hand dus via de laptop heb ik gewoon kunnen mailen etc. Maar goed, om een lang verhaal kort te houden, ik heb de nieuwe computer volledig moeten resetten en ben de eerste dagen van het jaar druk bezig geweest om alle benodigde softwarepakketten opnieuw te installeren en de data terug te zetten. Dat is nu allemaal gedaan dus hopelijk laat de eerstvolgende storing voorlopig, en hopelijk nooit meer, op zicht wachten !

 

Een nieuw jaar zorgt vaak ook voor nieuwe inzichten, plannen en ideeën. Zo ook bij mij :-)! En ondernemend als ik al mijn hele leven ben, heb ik ook nu voor mijzelf een aantal prioriteiten voor het nieuwe jaar bepaald waarbij ik direct gekeken heb naar de consequenties en hoe ik deze kan bereiken. Wat mij hierbij duidelijk is geworden is dat ik extra tijd nodig heb om die plannen en ideeën uit te werken en uit te voeren en daarom heb ik besloten om mijn social media activiteiten te gaan beperken waarbij ik de moeilijke beslissing heb gemaakt om volledig te stoppen met Instagram. Het posten van foto's kost niet zoveel tijd maar wel het onderhouden van de contacten, het beantwoorden van de vele positieve reacties, het terugvolgen en liken van de foto's van andere volgers en het beantwoorden van vragen via de DM (en op een app voor (amateur)fotografen wordt er behoorlijk wat afgevraagd kan ik jullie vertellen !)). Om niet in de verleiding te komen toch weer "even" op Instagram te gaan kijken heb ik, nadat ik mijn afscheid op 2 januari jl. kenbaar heb gemaakt en van iedereen op IG afscheid heb genomen, mijn Instagram app van mijn smartphone verwijderd ! Daarnaast heb ik ook de Facebook app van mijn smartphone verwijderd welke ik toch al niet zo vaak gebruikte, maar welke er toch een aantal maal per dag voor zorgde dat je "afgeleid" werd door, met name, privé-berichtjes. Mijn privé account op FB gebruik ik niet zoveel en mijn zakelijke FB-pagina voor de fotografie beheer ik altijd al vanaf mijn computer dus ook zakelijk gezien kon die app er ook gemakkelijk af.

 

Zodoende kan ik mij vanaf nu ook volledig op mijn werk focussen en staat niets mij meer in de weg om er weer een succesvol nieuw jaar van te maken :-)! Ik heb er dan ook weer super gemotiveerd en kijk uit naar de eerste opdrachten van het jaar ! Dus wilt u een portretshoot laten maken (van uzelf, het gezin, de kinderen of de huisdieren) of gaan jullie dit jaar trouwen en zijn nog op zoek naar een professionele bruidsfotograaf of wilt u een bedrijfsreportage laten maken, om zomaar een aantal voorbeelden te noemen van mijn mogelijkheden, dan hoor ik graag van u zodat we gezamenlijk naar die diverse mogelijkheden kunnen kijken !

 

Ik wens iedereen een fantastisch 2017 toe en zie jullie graag, ook dit jaar weer, een keertje voor mijn camera :-)!

 

0 commentaren

Bij Fotografie Jeronimo kunt u terecht voor :

Bruidsfotografie, huwelijksfotografie, trouwreportage, portretfotografie, kinderfotografie, schoolfotografie, newborn fotografie, zwangerschapsfotografie, studiofotografie, modellenfotografie, dierenfotografie, communiereportage, evenementenfotografie, concertfotografie, artiestenfotografie, digitale kunst

 

Tip voor de bezoekers van deze website via een mobiel apparaat (b.v. tablet en/of smartphone) :

Het keuzemenu wordt zichtbaar door links bovenaan deze website op de knop met de 3 liggende streepjes te klikken.

Vervolgens klikt u op het woord van uw keuze of op het + teken achter het woord om direct naar de volgende sub-pagina te gaan.

 

Contactgegevens :

Fotografie Jeronimo

Buitenberg 3

4707 SZ  Roosendaal (Noord-Brabant)

Telefoon : 0165-555539

Mobiel : 06-14430690

E-mail : info@fotografiejeronimo.nl

Deel deze website met vrienden