Blog


Maakt u pas foto's ?

Wekelijk krijg ik telefoontjes met de vraag "Maakt u pasfoto's ?", waarop ik bijna altijd standaard antwoord met "Nee, dat doe ik al bijna mijn hele leven" :-). Vervolgens is het even stil of valt het kwartje meteen en begint men aan de andere kant van de lijn te lachen :-).

 

Mijn serieuze antwoord op die vraag is echter dat ik GEEN pasfoto's maakt. Pasfoto's t.b.v.. identiteitsbewijzen  zoals een paspoort of rijbewijs moeten nl. voldoen aan strikte regels (qua afmeting, achtergrond, belichting, etc.) en de gemeente Roosendaal is hier zeer strikt in. Ik verwijs al deze klanten dan ook steevast door naar een goed adres waar ze dit perfect doen, te weten :

 

Hein en Marc Manné Vakfotografen
Markt 15
4701 PS  Roosendaal
Tel. 0165-533327

 

Hopelijk heb ik bij deze alle bellers over dit onderwerp nu volledig geïnformeerd :-)

 

 

0 Berichten

Geen (portret)shoots meer op mijn locatie

Als fotograaf heb ik uiteraard niet alleen rekening te houden met de privacy van mijn klanten, maar hou ik ook rekening met mijn eigen privacy. Aangezien ik voor portretshoots / portretfotografie met een mobiele (portret)studio werk (indien de klant studiofoto's wenst te hebben) was het in het verleden mogelijk om deze ook bij mij thuis te laten maken, maar omdat ik privé en zakelijk graag gescheiden wens te houden én omdat er in de afgelopen jaren wel héél erg veel mensen (en dieren) over de vloer zijn gekomen, heb ik besloten om hier vanaf vandaag mee te stoppen. Eerder was ik hier al voor mijn dierenfotografie mee gestopt (mede ook omdat mijn eigen kat een week van slag was als er weer eens een hond binnen was geweest ;-) ) maar nu geldt dit ook voor mijn portretshoots / portretfotografie.

 

Het is dus alleen nog maar mogelijk om een portretshoot bij u thuis en/of op een andere (buiten)locatie te doen. De minimaal benodigde vrije ruimte (b.v. in uw woonkamer) die ik hiervoor nodig heb bedraagt minimaal 3 x 3 meter en ik heb 1 vrije geaarde 220V-aansluiting nodig voor het aansluiten van mijn studioflitsers. Dit geldt dus alleen indien u studiofoto's wenst te laten maken ! Voor buitenfoto's wordt deze studioset (flitsers, lampen en achtergrondscherm/systeem) niet gebruikt. 

 

Daarnaast heb ik ook mijn grote achtergronddoek verkocht waardoor het nu alleen nog maar mogelijk is om een portretshoot voor max. 2 personen (evt. nog met een baby) te verzorgen. Hier was toch al in bijna 95 % van de gevallen vraag naar dus daar veranderd, voor mij, eigenlijk niet zoveel in :-). Het is uiteraard wel mogelijk om groepsfoto's zonder studio te laten maken. Dit kan zowel bij u thuis en/of op een andere (buiten)locatie, waarbij ik, indien nodig, alleen gebruik maak van een reportageflitser. 

0 Berichten

Nieuwe foto's aan portfolio Boudoir fotografie toegevoegd

Onlangs heb ik weer een boudoirshoot van/met een mooie roodharige jonge vrouw mogen maken. Zij wilde met deze fotoserie graag haar vriend verrassen met wie zij een jubileum te vieren had. Dus dames, als jullie nog op zoek zijn naar een origineel cadeau ...... :-)!

 

Voorafgaande aan de shoot hebben we meerdere malen contact gehad om alles goed door te spreken en ook schriftelijk vast te leggen. Zo heeft zij o.a. toestemming gegeven voor het gebruik van de foto's op mijn website en heb ik, een kleine selectie, zojuist dan ook toegevoegd aan mijn portfolio "Boudoir" welke hier te bekijken is.

 

Ik vind het sowieso altijd superstoer en ontzettend dapper dat vrouwen, naakt of in lingerie, voor mijn camera durven te staan want hoewel ik er, door de jaren heen, inmiddels wel aan gewend ben is het voor hen toch vaak de eerste, en veelal ook de enige, keer dat zij dit doen. Wederzijds vertrouwen en respect staan bij mij dan ook bovenaan mijn prioriteitenlijst en zijn een absolute must om tot een gezellige, ontspannen en geslaagde shoot én foto's te komen ! De klik met deze jongedame was er al van het begin af aan en we hebben dan ook een hele leuke, ontspannen en supergezellige ochtend gehad waarbij wij, op haar verzoek, eerst naar een natuurgebied zijn gereden om daar een aantal foto's te maken en vervolgens zijn wij naar haar huis gereden om daar, in haar slaap- & woonkamer, nog een groot aantal andere foto's te maken. Hierbij heb ik uitsluitend gebruik gemaakt van het natuurlijke licht, dus ik heb mijn studio-apparatuur thuis gelaten en de reportageflitser slechts buiten een paar keer gebruikt om de aanwezige schaduw uit haar gezicht te flitsen. Zij was zelf bang dat haar huis niet voldoende plaatsen had voor het maken van afwisselende foto's maar uiteindelijk hebben we er meer dan genoeg gemaakt dus daar hoefde zij, maar dus ook alle potentiële vrouwen welke graag in de eigen vertrouwde omgeving een dergelijke mooie serie van zichzelf willen laten maken, zich dus geen zorgen over te maken ! Ook het gebrek aan ervaring hoeft geen enkele belemmering te zijn want ik geef, als hier om gevraagd wordt, duidelijke instructies en doe veel poses voor, dus ook dat komt altijd goed :-)! Het spreekt voor zich dat eigen initiatief en eigen ideeën altijd mogelijk zijn en door mij ook worden gewaardeerd !   

 

Uiteindelijk heeft zij van mij, middels een online foto-album, een hele grote selectie van de foto's gehad waaruit zij zelf weer een selectie heeft gemaakt welke zij af heeft laten drukken om deze vervolgens, als cadeau, aan haar vriend te geven. 

 

Kortom, we hebben samen een hele leuke ochtend gehad waar zowel zij, haar vriend én ik mooie foto's aan over heb gehouden. Iedereen blij, trots én tevreden :-)!

 

Zit je nu, of al langer, te twijfelen of je het ook aandurft om een keertje een mooie naakt- of boudoirserie van jezelf te laten maken, kijk dan gerust even rond op mijn website of neem, geheel vrijblijvend, contact met mij op zodat we het e.e.a. rustig door kunnen nemen en kunnen overleggen. Mocht je, na het maken van de foto's, toestemming geven voor publicatie dan ontvang je een korting van maar liefst 25 % op de totaalprijs (excl. reiskosten) ! Dus wie durft ........ :-)!?

 

0 Berichten

Zoveel leuk nieuws :-)!

Het is alweer bijna 4 maanden geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven, maar er is in die tijd zoveel gebeurd dat ik niet weet waar ik moet beginnen :-)! In het kort komt het er op neer dat het een domino-effect was van alleen maar leuke dingen. Uiteraard heb ik mijn eigen opdrachten en opdrachtgevers dus ik heb de afgelopen maanden talloze portretshoots en bruidsreportages gemaakt, maar daarnaast heb ik een tijd geleden een telefoontje gekregen of ik voor de gemeente Roosendaal de foto's wilde maken voor hun nieuwe studentencampagne "Studenten kleuren de stad". Wat begon met het maken van 4 portretfoto's van studenten die in Roosendaal komen studeren, eindigde in een tour langs diverse scholen waarbij ik heel veel 1e-jaars studenten heb mogen fotograferen. De foto's van de eerste shoot, met de 4 studenten, zijn door de gemeente gebruikt om de campagne grootschalig in Roosendaal kenbaar te maken d.m.v. het plaatsen van de foto's langs de weg, op borden en mupi's, in abri's en op de digitale billboards.

 

Daarnaast ben ik door het VVV Roosendaal gevraagd of ik hun vaste fotograaf wilde worden voor het maken van foto's voor o.a. de specials, de nieuw te bouwen website, de Horecagids en andere uitgaven. Inmiddels heb ik de eerste foto's voor de onlangs verschenen, en bij 64.000 huishoudens in Roosendaal e.o. verspreide, herfstspecial gemaakt en start ik binnenkort met het maken van de foto's voor de, in januari a.s., nieuw te verschijnen Horecagids met foto's van heel veel horeca-gelegenheden in Roosendaal e.o.

 

En tenslotte ben ik deze week door tuincentrum "De Landerije" in Roosendaal gevraagd of ik op 27 oktober a.s. hun dierenfotograaf wil zijn tijdens een door hun georganiseerd leuk evenement. Voor alle huisdierenbezoekers is het dan mogelijk om het door hun zo geliefde huisdier op de foto te laten zetten, dus heb je zin en tijd, kom dan gezellig even met je hond, kat, konijn, cavia of ander huisdier langs :-)!

 

0 Berichten

Schoolfotografie en nieuwe privacyverklaring ivm AVG

Naast een aantal portretshoots, reportages en een bruidsreportage heeft de maand mei nagenoeg geheel in het teken gestaan van een schoolfotografie opdracht welke ik bij een basisschool in Roosendaal heb mogen verzorgen. De school had een schema opgesteld waardoor ik in slechts 1,5 schooldag van de 13 groepen met in totaal bijna 340 kinderen de portretfoto's en de groepsfoto moest maken hetgeen in de praktijk neer kwam op nog geen 20-30 seconden (!) per kind en een paar minuten voor de groepsfoto. Kortom, naast het feit dat het beide dagen zonovergoten en 28 graden was, was het flink aanpoten én zweten geblazen ! Daarnaast zijn ook alle broertjes & zusjes (en alle overige mogelijke varianten) ook nog op de foto gegaan zodat ik binnen 3 weken na de shoot (en een volle week eerder dan met de school was afgesproken) uiteindelijk bijna 350 inlogkaarten voor de ouders heb afgegeven welke goed waren voor ruim 3600, door mij gemaakte en (deels) bewerkte, foto's. Nu we een week verder zijn en blijkt dat de animo voor het afnemen van schoolfoto's minimaal is, hetgeen helaas ook een landelijke trend aan het worden is (mogelijk meden vanwege het feit dat de ouders met hun mobieltjes ook zelf veel foto's van hun kinderen maken), waardoor de ruim 90 uur die ik met volle overgave in dit project heb gestoken helaas niet rendabel genoeg blijken te zijn, heb ik het moeilijke besluit genomen dat dit mijn allerlaatste schoolfotografie opdracht voor een (basis)school was, mede ook omdat de dalende landelijke trend in de toekomst vermoedelijk nog wel aan zal houden, en dat ik mij in de toekomst alleen focus op schoolfotografie opdrachten bij kinderdagverblijven aangezien daar meestal wel meer tijd beschikbaar is om een mooie professionele portretserie van iedere baby en kindje te maken. 

 

Verder kan het bijna niemand ontgaan zijn dat vanaf 25 mei jl. de nieuwe AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht is, waardoor bedrijven o.a. moeten vermelden wat zij met klantinformatie doen en hoe, en waar, deze wordt opgeslagen. Voor fotograferen betekent dit o.a. dat je in de privacyverklaring, welke onderaan deze website te vinden is, moet vermelden op welke gegevensdragers de foto's worden bewaard en hoe lang deze worden bewaard. Uiteraard heb ook ik deze privacyverklaring aangepast en voldoe daarmee zodoende aan de nieuwe AVG. 

Baasje gezocht voor een witte herderpup

Omdat de kinderboerderij bijna op een steenworp afstand van mijn huis ligt ben ik daar geregeld te vinden. Naast alle kippen, geiten, varkens, ezels, paarden, kalkoenen en al het overige pluimvee hebben de eigenaren zelf 2 witte herders, een reu en een teefje. En die kunnen het blijkbaar heel erg goed met elkaar vinden want ze zijn 5 weken geleden de trotse ouders geworden van een prachtige, superschattige en donzige achtling :-)! De eigenaren hebben besloten om hier zelf 1 pup van te houden, maar voor de overige 7 wordt een nieuw huisje gezocht. Het zijn echt dotjes van honden van dus de animo was direct al groot toen dit bekend werd. Inmiddels zijn er al 5 puppies besproken, maar voor 2 van hen wordt dus nog een nieuw baasje gezocht ! 

 

En mede om die reden hebben ze mij gevraagd om een aantal foto's van het nestje te maken, waar ik er hier 1 van zal plaatsen. Dus mocht je serieuze interesse hebben in het kopen van een witte herderpup, neem dan contact op met Joyce van kinderboerderij Minnebeek in Roosendaal !

 

Mocht je echter ook een mooi uniek portret van jouw hond(en), of andere huisdieren, willen laten maken, neem dan nu contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Fotografie, Jeronimo, Roosendaal, Brabant, dierenfotografie, hondenfotografie, witte herder, pup, puppy
Fotografie, Jeronimo, Roosendaal, Brabant, dierenfotografie, hondenfotografie, witte herder, pup, puppy
0 Berichten

Nieuw watermerk

Om het ongevraagd en illegaal gebruik van mijn foto's zoveel mogelijk te voorkomen, plaats ik op iedere foto die ik op social media en andere websites post een watermerk. Ik was al een tijdje van plan om deze te wijzigen naar een handgeschreven watermerk aangezien ik dat persoonlijk altijd erg stijlvol vind. Zo gezegd, zo gedaan (hoewel het toch nog wel een tijdje duurt om een watermerk te ontwerpen en in alle systemen te integreren) dus vanaf vandaag heb ik een watermerk die helemaal naar mijn zin is :-)! 

 

In de onderstaande foto zien jullie het eerste resultaat !

 

Landgoed Visdonk in Roosendaal (Brabant) op een mooie herfstdag
Landgoed Visdonk in Roosendaal (Brabant) op een mooie herfstdag
0 Berichten

Mooie afsluiting van 2017 en een heerlijk begin van 2018

Allereerst wil ik iedereen een, in alle opzichten, fantastisch 2018 toewensen !! Hoewel 10 januari hetzelfde zou moeten zijn, of aanvoelen, als b.v. 15 oktober, voelt dat toch altijd anders aan omdat een nieuw jaar altijd nieuwe verwachting schept en heel veel mensen na de jaarwisseling weer veel nieuwe plannen hebben en hernieuwde energie in zichzelf hebben gevonden. Dat geldt niet alleen als privépersoon maar ik zie het ook bij veel collega ondernemers terug. De laatste maand van het jaar staat vaak in het teken van "afsluiten" en januari is de maand van "opnieuw opstarten". Ik herken dat wel in bepaalde mate maar heb juist in december een enorme piek aan portretshoots omdat er nog heel veel mensen, vaak in hun beste feestelijke outfit, "nog even" op de foto willen om dit vervolgens als cadeau (voor Sinterklaas of voor onder de kerstboom) met vrienden en familie te delen. December was voor mij dan ook zeker geen maand van "afsluiten" maar een maand van behoorlijk door buffelen om alles op tijd af te krijgen, hetgeen ook nu weer is gelukt :-)!

 

Tussendoor zat ook nog het bijzonder leuke nieuws dat ik de jaarwinnaar ben geworden van een fotowedstrijd welke was uitgeschreven door de gemeente Steenbergen en de gemeente Bergen op Zoom (in samenwerking met de VVV Brabantse Wal). In november was mijn winnende foto uitgeroepen tot maandwinnaar, en in december waren alle maandwinnaars uitgenodigd in de Gevangenpoort in Bergen op Zoom waar, onder het genot van een hapje en een drankje, de jaarwinnaar van 2017 bekend werd gemaakt. Ik had als enige een zwart-wit foto gemaakt (van de Mozesbrug bij Fort de Roovere in Halsteren) en samen met de compositie en het bijzonder beeld was dat voor de vakjury genoeg om mij uit te roepen tot jaarwinnaar van 2017 ! Na de bekendmaking kreeg ik dan ook een mooi prijzenpakket uit handen van jury-voorzitter Cees van Kempen (een hele beroemde natuurfilmer- & fotograaf (o.a. bekend van het TV-programma "Vroege Vogels")). Daarnaast was er ook pers aanwezig en heb ik interviews mogen geven aan o.a. de regionale bode (van Steenbergen, Bergen op Zoom en Roosendaal) en het lokale TV-station Zuidwest-TV. Kortom, ik was niet alleen superblij maar ook zeer vereerd om deze wedstrijd te mogen winnen !

 

Mijn winnende foto van de Mozesbrug bij Fort de Roovere in Halsteren
Mijn winnende foto van de Mozesbrug bij Fort de Roovere in Halsteren

Ook 2018 is weer super begonnen want hoewel het nieuwe jaar pas net begonnen is, is mijn eerste werk uit één van mijn webshops (bij Werk aan de Muur) ook alweer verkocht ! Afgelopen jaar zijn de online verkopen al gigantisch gestegen, maar als deze trend zich voort blijft zetten kan het, ook op dat gebied, zomaar eens een heel mooi jaar worden :-)! Naast alle reguliere opdrachten (bruidsreportages, portretshoots, natuurreportages, bedrijfsreportages, schoolfotografie, etc.) zal ik mij dan ook nog meer gaan focussen op de diverse webshops (waarbij mijn werk wereldwijd wordt verkocht en bij particulieren en bedrijven aan de muur hangt). Terugkomend op het begin van deze blog kan ik dus zeggen dat dát mijn nieuwe doel is voor 2018 ! Gewoon lekker doorgaan met waar ik al mee bezig was, maar nog een extra tandje erbij als het gaat om de online verkoop van mijn werk ! Ik ben en blijf een ondernemer, en echte ondernemers zitten nooit stil ...... gewoon omdat ze niet stil kunnen, en willen, zitten :-)!

 

Het wordt een prachtig jaar en ik heb er zin in :-)! Hopelijk zien we elkaar dan ook snel ! Maak er een geweldig nieuw jaar van :-)!

 

0 Berichten

Leuke samenwerking met een visagiste en een model

Tussen alle leuke en gezellige opdrachten van de afgelopen week zat ook een bijzonder verzoek van een visagiste in opleiding die voor haar portfolio, waarmee zijn aan het eind van deze maand hoopt te slagen (en zo haar opleiding hoopt af te ronden), nog een aantal foto's nodig had. Eén van de opdrachten binnen haar opleiding is nl. dat zij ook in totaal met 8 verschillende fotografen foto's van, door haar opgemaakte, modellen moet laten maken. Een leuk traject waar ik uiteraard ook graag mijn steentje aan bij wilde dragen dus vandaar ook dat we op korte termijn een afspraak hadden gepland waarbij zij, samen met een door haar gekozen model, naar mijn studio in Roosendaal is gekomen.

 

We hadden vooraf al meerdere keren overleg gehad over het hoe en wat zodat niemand voor verrassingen kwam te staan. De visagiste, Priscilla, had het model, Anne, al bij Anne thuis opgemaakt dus we konden direct na binnenkomst met de shoot beginnen. Anne is van nature al prachtig maar met de visagie van Priscilla werd die natuurlijke schoonheid alleen nog maar versterkt ! Direct na het zien van de eerste foto's waren zowel Priscilla als Anne bijzonder enthousiast en vertelde Priscilla al direct dat zij mijn foto's voorin haar portfoliomap zou doen omdat die, volgens haar en ik citeer, "toch echt de beste waren" ! En dat was voor mij dan ook weer leuk om te horen natuurlijk :-)!

 

Kortom, we hebben een uurtje in mijn fotostudio geshoot en vervolgens ben ik de foto's gaan selecteren en bewerken, waarbij ik in het achterhoofd heb gehouden wat voor soort foto's het beste bij het doel, nl. de portfolio van een visagiste, zouden horen. Maar uiteraard heb ik ook nog een aantal foto's voor mijn eigen portfolio, en de portfolio van Anne, gemaakt zodat ik ook nog wat meer met het licht, en in de nabewerking, heb kunnen doen.

 

Al met al was dit een hele leuke, en gezellige, samenwerking en ik hoop uiteraard dat Priscilla zich binnenkort een gediplomeerd visagiste (MUA) kan/mag noemen ! We hebben nu al afgesproken dat we elkaar in de toekomst ongetwijfeld nog vaker zullen zien, dus vanaf nu is er ook de mogelijkheid om een visagiste bij mijn portretshoots te boeken !

 

0 Berichten

Diverse reportages op mijn Facebook-pagina

Naast alle portretshoots, bedrijfs- & bruidsreportages heb ik de afgelopen maand ook weer een aantal natuurreportages gemaakt. De complete fotoverslagen plaats ik niet op mijn website maar worden altijd op mijn Facebook-pagina geplaatst. Om op de hoogte te blijven van, een gedeelte van, mijn recente activiteiten én om meer foto's te zien nodig ik u van harte uit om mijn Facebook-pagina te liken zodat u niets meer hoeft te missen :-)!

 

Alleen al de afgelopen week heb ik 2 complete reportages op mijn Facebook-pagina geplaatst. Zo heb ik een wandelroute in De Heen (West-Brabant) gelopen van de Gemeente Steenbergen / VVV Brabantse Wal. Afgelopen zondag ben ik in alle vroegte op de pont naar het natuureiland Tiengemeten gestapt en heb ook daar een fotoverslag van gemaakt. Tiengemeten is een prachtig en gevarieerd natuurlandschap welke beheerd wordt door Natuurmonumenten ! Tenslotte ben ik de afgelopen maand ook een aantal keer in Vlissingen geweest en ook deze foto's zijn terug te bekijken op mijn Facebook-pagina ! Kortom, redenen genoeg om daar eens te gaan kijken :-)!

 

Mijn Facebook-pagina is te bereiken via : www.facebook.com/FotografieJeronimo

 

0 Berichten

Bij Fotografie Jeronimo kunt u terecht voor :

Bruidsfotografie, huwelijksfotografie, trouwreportage, bruidsreportage, portretfotografie, studiofotografie, modellenfotografie, dierenfotografie, communiereportage, evenementenfotografie, concertfotografie, artiestenfotografie, sportfotografie, boudoir fotografie, (artistiek) naaktfotografie en digitale kunst

 

Zoektermen waar veel op wordt gezocht zijn :

Tip voor de bezoekers van deze website via een mobiel apparaat (b.v. tablet en/of smartphone) :

Het keuzemenu wordt zichtbaar door links bovenaan deze website op de knop met de 3 liggende streepjes te klikken.

Vervolgens klikt u op het woord van uw keuze of op het + teken achter het woord om direct naar de volgende sub-pagina te gaan.

 

Contactgegevens :

Fotografie Jeronimo

Buitenberg 3

4707 SZ  Roosendaal (Noord-Brabant)

Telefoon : 0165-555539

Mobiel / WhatsApp : 06-14430690

E-mail : info@fotografiejeronimo.nl

Deel deze website met vrienden