Schoolfotografie en nieuwe privacyverklaring ivm AVG

Naast een aantal portretshoots, reportages en een bruidsreportage heeft de maand mei nagenoeg geheel in het teken gestaan van een schoolfotografie opdracht welke ik bij een basisschool in Roosendaal heb mogen verzorgen. De school had een schema opgesteld waardoor ik in slechts 1,5 schooldag van de 13 groepen met in totaal bijna 340 kinderen de portretfoto's en de groepsfoto moest maken hetgeen in de praktijk neer kwam op nog geen 20-30 seconden (!) per kind en een paar minuten voor de groepsfoto. Kortom, naast het feit dat het beide dagen zonovergoten en 28 graden was, was het flink aanpoten én zweten geblazen ! Daarnaast zijn ook alle broertjes & zusjes (en alle overige mogelijke varianten) ook nog op de foto gegaan zodat ik binnen 3 weken na de shoot (en een volle week eerder dan met de school was afgesproken) uiteindelijk bijna 350 inlogkaarten voor de ouders heb afgegeven welke goed waren voor ruim 3600, door mij gemaakte en (deels) bewerkte, foto's. Nu we een week verder zijn en blijkt dat de animo voor het afnemen van schoolfoto's minimaal is, hetgeen helaas ook een landelijke trend aan het worden is (mogelijk meden vanwege het feit dat de ouders met hun mobieltjes ook zelf veel foto's van hun kinderen maken), waardoor de ruim 90 uur die ik met volle overgave in dit project heb gestoken helaas niet rendabel genoeg blijken te zijn, heb ik het moeilijke besluit genomen dat dit mijn allerlaatste schoolfotografie opdracht voor een (basis)school was, mede ook omdat de dalende landelijke trend in de toekomst vermoedelijk nog wel aan zal houden, en dat ik mij in de toekomst alleen focus op schoolfotografie opdrachten bij kinderdagverblijven aangezien daar meestal wel meer tijd beschikbaar is om een mooie professionele portretserie van iedere baby en kindje te maken. 

 

Verder kan het bijna niemand ontgaan zijn dat vanaf 25 mei jl. de nieuwe AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht is, waardoor bedrijven o.a. moeten vermelden wat zij met klantinformatie doen en hoe, en waar, deze wordt opgeslagen. Voor fotograferen betekent dit o.a. dat je in de privacyverklaring, welke onderaan deze website te vinden is, moet vermelden op welke gegevensdragers de foto's worden bewaard en hoe lang deze worden bewaard. Uiteraard heb ook ik deze privacyverklaring aangepast en voldoe daarmee zodoende aan de nieuwe AVG. 

Bij Fotografie Jeronimo kunt u terecht voor :

Bruidsfotografie, huwelijksfotografie, trouwreportage, bruidsreportage, portretfotografie, studiofotografie, modellenfotografie, dierenfotografie, communiereportage, evenementenfotografie, concertfotografie, artiestenfotografie, sportfotografie, boudoir fotografie, (artistiek) naaktfotografie en digitale kunst

 

Zoektermen waar veel op wordt gezocht zijn :

Tip voor de bezoekers van deze website via een mobiel apparaat (b.v. tablet en/of smartphone) :

Het keuzemenu wordt zichtbaar door links bovenaan deze website op de knop met de 3 liggende streepjes te klikken.

Vervolgens klikt u op het woord van uw keuze of op het + teken achter het woord om direct naar de volgende sub-pagina te gaan.

 

Contactgegevens :

Fotografie Jeronimo

Buitenberg 3

4707 SZ  Roosendaal (Noord-Brabant)

Telefoon : 0165-555539

Mobiel / WhatsApp : 06-14430690

E-mail : info@fotografiejeronimo.nl

Deel deze website met vrienden