Eerste kennismaking met de Joint Strike Fighter (JSF)

Vandaag vloog de nieuwe F35, in de volksmond beter bekend als de Joint Strike Fighter (JSF), een rondje boven Nederland om de Nederlandse bevolking kennis met dit nieuwe gevechtsvliegtuig te laten maken. Samen met de F35 vloog zijn voorganger, de oude F16, mee van waaruit foto's werden gemaakt van de JSF boven o.a. de Neeltje Jans, Rotterdam en Amsterdam.

 

De Koninklijke Luchtmacht had de route vooraf aangegeven (incl. tijdschema) maar uiteraard valt tussendoor niet exact te bepalen waar beide toestellen over zouden komen. Nu ben ik woonachtig in Roosendaal en zag dat na Vliegbasis Gilze-Rijen de JSF naar Breda zou vliegen en vervolgens naar Vliegbasis Woensdrecht. Inmiddels ken ik de meeste vliegroutes van militaire toestellen welke van en naar Woensdrecht vliegen dus ik had er op gegokt dat dit nu ook voor de JSF het geval zou zijn. Om 15.00 uur ben ik dan ook naar die plek (in het buitengebied tussen Roosendaal en Nispen) gelopen en stond er om 15.30 uur helemaal klaar voor. Het tijdstip was bekend dus toen ik om 15.41 in de verte het bekende straaljagergeluid aan hoorde komen viel het mij al direct op dat dit niet zo hard was als waar er in de media over geschreven was. Ik staarde de horizon af en zag in een oogwenk aan mijn rechterkant 2 kleine zwarte stipjes door het luchtruim vliegen. Mijn camera stond uiteraard al helemaal ingesteld dus zonder na te denken heb ik snel een aantal foto's gemaakt welke ik pas later terug heb gekeken. Enkele seconden later waren beide toestellen al niet meer te zien en om 15.42 vlogen ze al boven Vliegbasis Woensdrecht. Jammergenoeg voor mij kwamen beide toestellen boven Nispen (een deelgemeente van Roosendaal) voorbij en stond ik op te grote afstand. Desondanks ben ik blij dat ik de JSF toch voor het eerst heb gezien :-)!

 

Ik heb inmiddels contact gehad met de Vliegbasis Woensdrecht en via hen vernomen dat de F35-toestellen straks, als ze definitief aan de Koninklijke Luchtmacht worden geleverd (wellicht pas over 2 jaar), bij hen in onderhoud komen. Tegen die tijd zullen er dus periodiek meerdere JSF's boven Roosendaal vliegen en bestaat de mogelijkheid om duidelijkere foto's te kunnen maken :-)! Wordt, op termijn, dus vervolgd :-)!

 

Links de F16 en rechts de F35 (JSF) welke om 15.41 uur door het luchtruim boven Nispen vlogen !
Links de F16 en rechts de F35 (JSF) welke om 15.41 uur door het luchtruim boven Nispen vlogen !

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Bij Fotografie Jeronimo kunt u terecht voor :

Bruidsfotografie, huwelijksfotografie, trouwreportage, bruidsreportage, portretfotografie, studiofotografie, modellenfotografie, dierenfotografie, communiereportage, evenementenfotografie, concertfotografie, artiestenfotografie, sportfotografie, boudoir fotografie, (artistiek) naaktfotografie en digitale kunst

 

Zoektermen waar veel op wordt gezocht zijn :

Tip voor de bezoekers van deze website via een mobiel apparaat (b.v. tablet en/of smartphone) :

Het keuzemenu wordt zichtbaar door links bovenaan deze website op de knop met de 3 liggende streepjes te klikken.

Vervolgens klikt u op het woord van uw keuze of op het + teken achter het woord om direct naar de volgende sub-pagina te gaan.

 

Contactgegevens :

Fotografie Jeronimo

Buitenberg 3

4707 SZ  Roosendaal (Noord-Brabant)

Telefoon : 0165-555539

Mobiel / WhatsApp : 06-14430690

E-mail : info@fotografiejeronimo.nl

Deel deze website met vrienden